Teslarijder gearresteerd voor rijden met Apple Vision Pro-bril

Een ultra-hippe techbro in een 'zelfrijdende' Tesla dacht even rustig te kunnen werken via zijn peperdure Apple-bril. De lokale politie was het daar echter niet mee eens.

Teslarijder gearresteerd voor rijden met Apple Vision Pro

Afgelopen zomer onthulde Apple de Vision Pro, iets wat de techgigant zelf de eerste 'ruimtelijke computer' noemt. De augmented reality-bril schotelt de gebruiker een virtueel scherm voor dat over de echte omgeving heen geplaatst wordt.

De bediening van dat scherm moet met de handen gebeuren. Van buitenaf ziet het er dus uit alsof iemand met een skibril op in het luchtledig zit te swipen en typen. Het systeem is volgens Apple ideaal om mensen in een virtuele omgeving te werken zonder de aansluiting met de echte wereld volledig kwijt te raken. Althans, in theorie.

De ultieme combo

Vrijwillig erbij zitten als een complete nerd op kantoor is nog tot daar aan toe, maar voor een Amerikaanse Vision Pro-gebruiker was het niet goed genoeg.

Voor de perfecte techcombo gebruikte hij zijn AR-bril namelijk in zijn Tesla, uiteraard met het misleidend getitelde Full Self Driving ingeschakeld. Zijn actie werd niet bepaald gewaardeerd door de lokale politie.

Nog een stapje verder

Helaas is onze vriend niet de enige die op die dodelijke combinatie gekomen is. CNBC-presentator Jim Cramer wist namelijk nog een techfetisjist te vinden die tijdens het rijden de lucht aan het kietelen was. Deze man ging zelfs nog een stapje verder door het te doen in een onooglijke Cybertruck.

Gezien de verhalen van slapende bestuurders in hun 'zelfrijdende' Tesla's zou het ons niets verbazen als er nog veel meer gevallen zijn van Vision Pro-rijders. Het verschrikkelijke toekomstbeeld dat geschetst werd door 'kinderfilm' WALL-E lijkt nu dichterbij dan ooit.