Bottas en vriendin komen onder corona-straf uit

Valtteri en zijn eega werden recent onderzocht voor de mogelijke schending van de Finse coronaregels. De autoriteiten hebben de overtreding echter niet met zekerheid vast kunnen stellen.

Bottas en vriendin komen onder corona-straf uit

De lockdowns lijken inmiddels erg ver weg, maar in Finland is er alsnog even een relletje om ontstaan. Een lokale krant deed namelijk onderzoek naar niemand minder dan Valtteri Bottas en zijn partner Tiffany Cromwell. Het stel zou op de piek van de pandemie in 2020 de destijds nog zeer strenge coronaregels overtreden hebben.

Illegale praktijken

De zaak draait om een vlucht die Bottas en Cromwell in maart 2020 naar Finland gemaakt hebben. Destijds gold er een algemeen verbod voor buitenlandse reizigers richting Finland. Dat betekende dus dat alleen Finse staatsburgers toegelaten werden.

Ondanks haar status als Austarlische staatsburger werd Ms Cromwell echter toch doorgelaten op Helsinki-Vataa Airport. De op het eerste gezicht illegale praktijken werden onderzocht door lokale publicatie Helsingin Sanomat, die een speciale behandeling voor Cromwell vermoedde. Correspondent Lasse Kerkela sloeg er de documenten van de douane op na.

Niets te zien, vooral doorlopen...

Op basis van de documenten kwam Helsingin Sanomat tot een bijzondere conclusie: de vermeende overtreding is namelijk nergens terug te vinden. De Finse douane heeft kennelijk geen idee hoe of waarom Cromwell destijds het land in gekomen is. De op dat moment dienstdoende chef zou naar verluidt bevolen hebben om Tiffany door te laten. Deze chef ontkende vervolgens dat hij onjuist of frauduleus gehandeld had.

De zaak is ook bekend bij het Finse Ministerie van Binnenlandse Zaken, maar ook daar is weinig animo om verdere stappen te ondernemen. In een statement verklaarde het ministerie dat de zaak bijzonder lastig te onderzoeken is, aangezien er vooral verbaal en geen concreet bewijs geleverd is.

Juffrouw Cromwell en haar matjesdragende man zullen dus verder geen last gaan krijgen van de covid-politie.

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press