Tesla stopt levering Cybertruck vanwege vastzittend gaspedaal

Tesla's hoekige 'held' heeft een tegenslag te verduren gekregen. Na klachten over problemen met het gaspedaal is de levering van de Cybertruck voor een week stopgezet. 

Tesla stopt levering Cybertruck vanwege vastzittend gaspedaal

Het wil de laatste tijd niet zo vlotten bij EV-koningen Tesla. Zware concurrentie vanuit China en tegenvallende verkopen voor de langverwachte Cybertruck hebben het bedrijf er recent toe gedwongen tien procent van de werknemers te ontslaan.

Het laatste wat het merk op dit moment nodig heeft is een technisch mankement en een mogelijke terugroepactie. Dat is echter precies wat er gebeurd is.

Gas vast

De mondjesmaat verkopende Cybertruck staat nu namelijk centraal in een affaire rond vastzittende 'gaspedalen'. Het linkerpedaal van de elektrische pickup is versierd met een glimmend plaatje dat aan de roestvrijstalen carrosserie van de Cybertruck moet doen denken.

Dat sierstukje zit echter niet bijzonder goed vast, waardoor de kans bestaat dat -ie losraakt. Vervolgens schuift het plaatje naar voren en klemt hij zich vast in het interieur, waardoor het gaspedaal volledig naar de vloer gedrukt blijft. Op social media doet een clip waarin dit gedemonstreerd wordt al een tijdje de ronde.

Fluwelen voetje

Tesla besloot het probleem het hoofd te bieden door de levering van nieuwe Cybertrucks een week lang stil te leggen. Het is niet bekend wat er met de auto's zal gebeuren die al afgeleverd zijn.

Een algemene terugroepactie voor wat extra kit op het pedaal lijkt voor de hand te liggen. Tot die tijd moeten Cybertruck-rijders nog even met een fluwelen rechtervoetje rijden.

Nieuws
  • NL Beeld / X17, NL Beeld / Mediapunch, NL Beeld / Capital Pictures