VIDEO: Daniel Ricciardo geeft NASCAR Chevy de sporen

Met een 700 pk NASCAR onder zijn kont werd de glimlach van DannyRic vandaag nog een stukje breder.

VIDEO: Daniel Ricciardo geeft NASCAR Chevy de sporen

De weddenschap is dan eindelijk vervuld: vandaag heeft Daniel Ricciardo de Chevrolet Monte Carlo NASCAR stock car van zijn idool Dale Earnhardt over het Circuit of the Americas mogen jagen.

De wagen is tegenwoordig eigendom van McLaren teambaas en historische racefanaat Zak Brown, maar werd even uitgeleend aan de goedlachse Australiër als beloning voor zijn eerste podium met het team. Brown hield zich dus duidelijk wel aan zijn weddenschap. Daar kunnen sommige Franse F1-bobo's nog wat van leren.

Smakelijke donuts

Ondanks zijn grote respect voor Earnhardt en volledig onbekendheid met de auto liet DannyRickyBobby het gelukkig niet bij een bescheiden demorondje. Zoals het een echte Ozzie betaamt gooide hij de bijna veertig jaar oude stock car meteen in een paar drifts en deed hij een paar smakelijke donuts. Zo te zien is hij het rijden met een ouderwetse handbak gelukkig nog niet verleerd.

Jeugddroom

De 'voor en na'-shots gepost door het twitter-team van McLaren spreken boekdelen: Daniel heeft het flink naar zijn zin gehad met het Amerikaanse monster. We zijn benieuwd waar hij meer van genoten heeft: zijn overwinning op Monza of zijn rit met de brute machine van zijn jeugdheld. Hopelijk zullen we hem vaker terug gaan zien in wat dit weekend ongetwijfeld de best klinkende auto op het circuit van Austin is.

Formule 1
  • McLaren
  • Motorsports news