Daniel Ricciardo gaat Dale Earnhardt-NASCAR rijden in voorprogramma US GP

Meer dan een maand na zijn eerste podium voor McLaren wordt de weddenschap eindelijk ingelost: Daniel Ricciardo zal de Chevy NASCAR van zijn idool uit mogen laten op COTA.

Daniel Ricciardo gaat Dale Earnhardt-NASCAR rijden in voorprogramma US GP

Daniel Ricciardo houdt wel van een verzetje. De populaire Aussie is niet alleen de beste komiek op de grid, maar gaat ook graag ludieke weddenschappen aan. Met voormalig Renault teamchef Cyril Abiteboul had hij bijvoorbeeld de inmiddels beruchte tattoo-weddenschap.

Bij een podium voor Renault zou Daniel een tattoo voor Cyril uit mogen zoeken, de Fransman mocht alleen de grootte en locatie bepalen. Het werden in 2020 uiteindelijk twee podiums, maar het plakplaatje hebben we tot op heden niet gezien.

Hogere inzet

Bij zijn overstap naar McLaren aan het eind van vorig jaar besloot Ricciardo een soortgelijke weddenschap af te sluiten met CEO Zak Brown. Bij de Amerikaan viel er echter veel meer te halen dan bij Abiteboul. Brown houdt er namelijk een uitgebreide en zeer smakelijke klassieke racewagen collectie op na.

Er was echter maa één van de stukken van die collectie die de onverdeelde aandacht kreeg van DannyRic: een Chevrolet Monte Carlo NASCAR uit 1983 bereden door legende Dale Earnhardt Sr. Ricciardo is een enorme fan van Earnhardt: zelfs zijn racenummer nam hij over van de man die bekend stond als 'The Enforcer'.

Kleine kansen

Na wat gehint in de pers werd de deal al snel gemaakt, maar het voorstel kwam van Mr. Brown himself: scoor een podium, en je mag een paar rondjes sturen in de oude wagen van je idool. Door Ricciardo's tegenvallende eerste seizoenshelft leek het winnen van de weddenschap ver weg, tot het chaotische weekend op Monza. Daniel scoorde niet alleen een podium, maar won de race in een prachtige 1-2 voor McLaren.

COTA

In tegenstelling tot Cyril houdt Zak zich gewoon aan zijn woord. In het voorprogramma van de Grand Prix van Amerika zal Ricciardo de Monte Carlo even mogen uitlaten. Met een 700 pk sterke V8, een handgeschakelde vierbak, minimale remmen en ophanging uit de middeleeuwen hoeft hij zich zich in ieder geval niet te vervelen. Het lijkt onmogelijk, maar we zijn er vrij zeker van dat Daniel's beroemde glimlach nog groter zal zijn dan ooit tevoren.

Formule 1
  • Kidd in a Sweet Shop