Daniel Ricciardo maakt zich op voor NASCAR-rit

Daniel Ricciardo heeft afgelopen weekend de voorwaarden van zijn weddenschap met Zak Brown meer dan voldaan. Na zijn verrassende overwinning maakt de Australiër zich op voor een ritje met de wagen van één van zijn grootste idolen.

Daniel Ricciardo maakt zich op voor NASCAR-rit

Daniel Ricciardo houdt wel van een weddenschapje. In zijn tijd bij Renault wist hij toenmalige teamchef Cyril Abiteboul te overtuigen een tattoo te nemen wanneer hij voor het team een podium zou scoren. Dat werden er uiteindelijk zelfs twee. De resultaten van de weddenschap hebben we echter helaas niet kunnen zien, aangezien de Fransman na 2020 de zak kreeg.

Na zijn overstap naar McLaren ging Danny Ric op dezelfde toer verder, maar dit keer met een voor hem veel belangrijkere inzet. Na een tour door de zeer smakelijke collectie van teambaas Zak Brown kon hij maar aan één ding denken: de NASCAR Chevrolet Monte Carlo uit 1984, bestuurd door zijn idool Dale Earnhardt. De weddenschap was ruwweg hetzelfde: podium voor McLaren, ritje voor Danny.

Shoey voor een stock car

Op Monza wist Ricciardo echter meer te doen dan alleen een podium. The Honeybadger ging er zelfs met een langverwachte overwinning vandoor, de eerste voor McLaren in negen jaar. Bovendien maakte Lando Norris er een prachtige 1-2 van. Daniel is dan ook hoopvol dat er bij zijn chef meer te halen valt dan een simpele test:

"Ik denk, misschien geeft hij me de auto? Het was altijd: als ik een podium haal, dan mag ik er in rijden. We hebben het nooit gehad over een overwinning. Ik gaf hem mijn schoen om uit te drinken, dus misschien geeft hij me de auto? Het is een goede ruil."

Twee helden

Uiteraard was Ricciardo diep onder de indruk van de waanzinnige dag op Monza. Naast Dale Earnhardt (waar hij zijn #3 aan ontleent) dacht hij vooral aan Ayrton Senna na zijn eerste overwinning met McLaren. Een trofee met zijn naam erop naast die van de Braziliaanse grootmeester doet Daniel veel:

"Ja, er zijn een paar dingen vandaag, twee helden: Dale Earnhardt - een grote held voor mij - en de kans om achter het stuur van een van zijn auto's te kruipen is waanzinnig. Dat zal zeker een 'knijp me' moment zijn. Het andere...sorry als ik een beetje zelfvoldaan klink maar wanneer ik denk aan McLaren denk ik aan Senna. Dat zijn de vroege herinneringen en ik heb de trofeeën in de kast bij het McLaren Technology Center gezien, weet je. Om daar nu een winnende trofee te hebben met mijn naam erop in dezelfde kast is gestoord. Dit zijn twee kleine dingen vandaag die ik zeker kan waarderen. Het zijn twee onwerkelijke dingen die indruk op me gemaakt hebben."

Ovaldebuut?

Het waar en wanneer van de test is nog niet bekend, maar we weten dat de Monte Carlo gebouwd is voor ovals. Of Mr. Brown de moeite wil doen om het ding om te bouwen voor een road course durven we niet te zeggen.

Het kan dus maar zo dat we Ricciardo voor het eerst op een speedway gaan zien. We zijn erg benieuwd hoe hard Ricciardo mag, durft en kan gaan met de 700+ pk V8 bruut. De test zal waarschijnlijk na het seizoen plaats gaan vinden.

Formule 1
  • McLaren
  • FormulaShorts