Daniel Ricciardo heeft nieuwe weddenschap met Zak Brown

De goedlachse Australiier heeft een nieuwe deal gesloten met de McLaren teambaas. Dit keer gaat het echter niet om een tattoo.

Daniel Ricciardo heeft nieuwe weddenschap met Zak Brown

Publiekslieveling Daniel Ricciardo kende een matige start van het seizoen. Door schade aan de vloer van zijn McLaren kwam hij helaas niet verder dan een zevende plek in Bahrein. McLaren-teamchef Zak Brown heeft hem echter een extra stukje motivatie gegeven voor de rest van het seizoen.

Podium

Afgelopen jaar waren alle ogen op Daniel gericht vanwege zijn weddenschap met toenmalige Renault-chef Cyril Abiteboul. Als Ricciardo een podium zou scoren mocht hij een tattoo voor de Fransman gaan uitzoeken. Dat werden er uiteindelijk twee.

Zijn nieuwe baas bij McLaren is echter geen fan van inkt, waardoor er iets anders op de weegschaal gelegd moest worden voor een weddenschap. Tijdens de presentatie van de MCL35M speculeerde Ricciardo al over een weddenschap waarbij de enorme collectie historische racewagens van Brown betrokken zou kunnen worden.

NASCAR

Een auto overnemen van Zak zit er niet in, maar een ritje of twee moet geen probleem zijn. Toevallig heeft de Amerikaan een van de droomauto's van Daniel in bezit. Je zou het misschien niet zeggen, maar DannyRic is een enorme fan van NASCAR. In het bijzonder van de in 2001 overleden legende Dale Earnhardt, de zevenvoudige kampioen die bekend stond als "The Intimidator".

Do it for Dale

Met dit in het achterhoofd heeft Zak Brown de ultieme prijs voorgesteld: als The Honeybadger een podium weet te pakken is het stoeltje van Dale's NASCAR Chevrolet Monte Carlo uit 1984 een dag van hem. Hou de McLaren met nummer 3 de komende races maar goed in de gaten, want we hebben zo'n vermoeden dat Daniel wonderen gaat verrichten om zijn droom uit te laten komen.

Formule 1
  • McLaren