Daniel Ricciardo in 2021 naar McLaren

Het rijden is in 2020 nog niet begonnen, maar het silly season voor 2021 is al van start. Daniel Ricciardo verkast volgend seizoen van Renault naar McLaren. Voer voor nog meer speculaties wie Sebastian Vettel opvolgt bij Ferrari.

Daniel Ricciardo

McLaren heeft zojuist bekendgemaakt dat het team in 2021 wordt versterkt met de Australiër Daniel Ricciardo. De oud-teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull Racing houdt het na twee seizoenen (waarvan het eerste in ieder geval niet bracht wat beide partijen ervan verwachtten) voor gezien bij Renault.

Carlos Sainz

Ricciardo neemt de plaats in van Carlos Sainz Jr. die eveneens van Renault naar McLaren kwam. Sainz maakte ook daar plaats voor Ricciardo. De Spanjaard wordt in verband gebracht met stapt over naar het lege stoeltje bij Ferrari. De Italianen maakten eerder deze week bekend dat zij niet verder rijden met viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel.

McLaren

Het team van McLaren is uiteraard blij met de nieuwe aanwinst. Bij monde van CEO Zak Brown laat het weten: "Signing Daniel is another step forward in our long-term plan and will bring an exciting new dimension to the team, alongside Lando. This is good news for our team, partners and of course our fans." Teambaas Andreas Seidl laat weten: "Daniel is a proven race-winner and his experience, commitment and energy will be a valuable addition to McLaren and our mission to return to the front of the field. With Daniel and Lando as teammates, I believe we have two racers who will continue to excite our fans and help the team grow."

Renault

Het Franse team van Renault laat in een zakelijke tweet weten dat ze er niet uitkwamen met Ricciardo. Ze wijzen op de onvoorziene omstandigheden in 2020 met de gevolgen van het coronavirus. Ricciardo had bij het team een enorm salaris van meer dan €20 miljoen per jaar bedongen. De kans is groot dat Renault, dat toch al twijfelt over zijn toekomst in de Formule 1, minder wilde gaan betalen. McLaren heeft juist in 2021 Mercedes-power aan boord en krijgt het juiste recept om races te gaan winnen. Met een line-up met Lando Norris, die veel van de ervaren Ricciardo kan leren, en de Australiër zelf, die al verschillende races won, heeft McLaren zijn zaken nu op orde.