McLaren neemt ex terug: Mercedes-motoren vanaf 2021

McLaren rijdt vanaf 2021 met Mercedes-motoren. Het team uit Woking heeft dat voorafgaand aan de Grand Prix van Rusland bekend gemaakt. De deal loopt in ieder geval tot en met 2024.

HH-107733687.jpg

McLaren rijdt tot 2021 nog met Renault-motoren. Net als bij Red Bull Racing in de afgelopen seizoenen, gaat er nu ook heel wat fout bij de oranje bolides. In 2018 met Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne waren er maar liefst zes DNF's door technische problemen. Dit seizoen zijn Lando Norris en Carlos Sainz al vier keer stilgevallen door Renault-gerelateerde problemen. In Spa resulteerde het zelfs in een grote nul achter de naam van McLaren, nadat Norris in de laatste ronde zijn auto moest parkeren.

De keuze voor Mercedes is niet gek. McLaren heeft goede herinneringen aan de motorfabrikant: vanaf 1995 tot en met 2014 lagen er Mercedes-motoren achterin de McLarens. Dat leverde een constructeurskampioenschap op in 1998 en maakte Mika Häkkinen (1998 en 1999) en Lewis Hamilton (2008) wereldkampioen.

De keuze om het opnieuw te proberen met Mercedes is niet gek. Het fabrieksteam domineert al jaren de Formule 1 en lijkt het meest betrouwbaar. Daarnaast heeft McLaren met Honda een kortstondige, slechte relatie gehad in het huidige tijdperk, zij leverden volgens Alonso "GP2-engines". Als Renault dan niet bevalt, blijft er één optie over: je ex terug in huis halen.

Voor Mercedes betekent deze aankondiging dat er nog een team met haar motoren gaat rijden. Williams kondigde al aan tot en met 2025 met Mercedes-kracht te gaan rijden. Door de deal met McLaren komt Mercedes aan het maximum toegestane aantal teams gedreven door dezelfde motorleverancier. Racing Point zal dus op zoek moeten gaan naar een nieuwe leverancier voor 2021 en daarna, indien de regelgeving ongewijzigd blijft. 

Meer Formule 1? Check de Autobahn F1 Show

Formule 1
  • Hollandse Hoogte