Plotwending. Daniel Ricciardo tekent bij Renault

Deze zagen we niet aankomen. Daniel Ricciardo vertrekt aan het eind van dit seizoen bij Red Bull Racing. De zeer onverwachte nieuwe werkgever van de Australiër: Renault.

Eerder deze week liet Ricciardo nog weten dat er voor Spa duidelijkheid is over zijn toekomst. Iedereen ging ervan uit dat Dan the Man bij Red Bull zou bijtekenen, maar Joe Saward meldt dat de Australiër in een surprise move verkast naar de renstal van Renault. 

Een overstap naar Renault zou Ricciardo bij een fabrieksteam met hoge aspiraties plaatsen, en bovendien in een team waar hij waarschijnlijk geen in potentie sterkere teamgenoot heeft, zoals nu het geval is. We kijken even aan hoe dit zich ontwikkelt...

Instant update. Kort op het gerucht dat Daniel Ricciardo in 2019 niet bijtekent bij Red Bull Racing, gooit de renstal er een officiële mededeling uit. De Australiër doet een Hamilton'tje, en verlaat na tien jaar de Red Bull-familie. We verwachten spoedig een mededeling van Renault over hun nieuwe aanwinst. Grote vraag is nu: wie gaat er bij Renault weg? Sainz ligt voor de hand, maar het is voor Max te hopen dat RBR de Spanjaard niet terughaalt.