Daniel Ricciardo wil weddenschap om autocollectie Zak Brown

Na de tattoo van Cyril Abiteboul wil kersverse McLaren-rijder Daniel Ricciardo graag een weddenschap afsluiten met teambaas Zak Brown. Dit keer gaat het niet om inkt, maar kostbaar metaal.

Daniel Ricciardo wil weddenschap om autocollectie Zak Brown

Daniel Ricciardo staat bekend als een van de meest vrolijke karakters binnen de Formule 1. Vorig jaar werd die reputatie toon bij gezet door een ludieke weddenschap tussen de Australiër en zijn toenmalige teamchef Cyril Abiteboul. Als Daniel voor Renault een podium zou scoren, dan mocht hij een tattoo uitzoeken voor de Fransman. Dat werden er uiteindelijk twee. Het resultaat van die weddenschap moeten we echter nog zien.

Geen naalden

Na zijn overstap naar McLaren wilde Ricciardo eigenlijk op de oude toer verder gaan, maar een weddenschap om tattoo's kreeg hij er bij zijn nieuwe chef Zak Brown niet in, zo verklaarde hij tegenover Autosport: "We waren een paar uur geleden nog aan het lunchen met Zak en hij zei iets over dat hij een hekel had aan naalden. Dus ik zie het tattoo-ding niet gebeuren met Zak. Maar we bedenken wel wat anders. Ik weet dat hij best een goede autocollectie heeft, dus misschien kunnen we gewoon om een van zijn auto's wedden of zoiets!"

Goed alternatief

'Best goed' is een enorme understatement wat betreft Zak Brown's collectie. De man is namelijk fervente verzamelaar van het allercoolste klassieke metaal. Zijn reguliere wagens zijn al om je vingers bij af te likken, maar de echte snoepjes vind je in de historische motorsport sectie van zijn United Autosports garage.

Brown heeft van alles het beste: Formule 1, Le Mans protoypes, Indycars, GT-wagens, NASCAR stock cars, toerwagens, rallywagens. You name it, he has it. Een harde voorwaarde is dat al zijn auto's minimaal een race gewonnen hebben.

Als zelfverklaarde McLaren-fan zal Danny Ric's aandacht vooral uitgaan naar de MP4/6 uit 1991 van Ayrton Senna en de MP4/16 uit 2001 van Mika Hakkinen. Snoepen van een ander merk kan ook: modellen van March, Toleman, Lotus, en Williams bestuurd door klinkende namen als Jackie Stewart, Nigel Mansell en Jacques Villeneuve zijn volop aanwezig. Het is eigenlijk gewoon teveel om op te noemen.

Flinke inzet

Wat de weddenschap zal worden en om welke auto dat dan zal gaan weet Daniel nog niet. De inzet zal waarschijnlijk wel een stuk hoger moeten zijn dan een podium. We zien Zak Brown niet zomaar afstand nemen van een van zijn kindjes. Misschien als Ricciardo onverwacht wereldkampioen wordt dat er wat te onderhandelen valt. We zijn benieuwd.

Formule 1
  • McLaren
  • United Autosports