Topcollectie Porsches in beslag genomen in Drenthe

In het Drentse plaatsje Erica is vandaag een inval gedaan bij een woning die in verband is gebracht met grootschalige dieselfraude. De Inspectie Leefomgeving en Transport heeft 18 voertuigen in beslag genomen, waaronder een bijzonder smakelijke collectie Porsches.

Topcollectie Porsches in beslag genomen in Drenthe

Het produceren van biodiesel is een goed idee. Top voor het milieu en het houdt de machines draaiende die onze maatschappij mogelijk maken. Maar wat als je nou gewone rode landbouwdiesel ontkleurt, er even een ander labeltje op plakt en alsnog de subsidies incasseert? Dat leek de baas van de firma Sunoil in de omgeving van Emmen een nog beter idee.

Inval en inbeslagname

Helaas kwam de Inspectie Leefomgeving en Transport het louche handeltje op het spoor. De Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de ILT kwam vervolgens in actie en deed huiszoekingen bij bedrijfspanden en woningen in Emmen en het plaatsje Erica.

Volgens ingewijden is Sunoil recent overgenomen door nieuwe eigenaren. Het is dus mogelijk dat zij nog niets van de fraude afwisten. Er zijn verder geen arrestaties gepleegd. In Emmen werden computers en administratieve gegevens in beslag genomen voor verder onderzoek. Bij de woning in Erica werden echter wat meer spannende goederen buitgemaakt.

GT3-fanaat

De garage in Erica was namelijk volgestouwd met mooi Duits spul, voornamelijk Porsche's met een GT3-label. We zien een 996 GT3, een 997.1 GT3 RS, 997.2 GT3 RS, 911 GT3 RS en 991.2 GT3 RS. Daarnaast is er een bijzondere 991 Speedster Heritage Edition aanwezig.

Andere snoepjes zijn een Audi RS2 op Porsche 997 Turbo velgen, een BMW Z3 M Coupe en een door ABT aangepakte Audi SQ8. De auto's werden met z'n allen op een paar transporters gereden en zullen wellicht binnenkort bij Domeinen te bewonderen zijn.

Nieuws
  • Emmen112