Scoor een getunede Golf R bij Domeinen

De Dienst Domeinen en Roerende Zaken heeft weer een snoepje in de aanbieding. Een opgefokte Golf R mag binnenkort hopelijk voor een schijntje weg.

Scoor een getunede Golf R bij Domeinen

Criminaliteit loont niet. Althans, niet voor iedereen. Degenen die tegen de lamp lopen raken namelijk alles kwijt dat met crimineel geld aangeschaft is. Wanneer dat gebeurt komen de goederen terecht bij de Dienst Domeinen Roerende Zaken en worden ze in sommige gevallen per opbod verkocht. Er komt op die manier van alles voorbij. Zo ook deze gekietelde Volkswagen Golf 7 R.

Het blauwe monster stamt uit 2015, maar kwam pas drie jaar later naar Nederland. Met een nieuwprijs van 57,626 euro was de Golf destijds redelijk aan de prijs. De R is uitgevoerd in het voor het model bekende blauwe kleur en beschikt over een net zwart/grijs lederen interieur. Ook van buiten heeft de dikke VW gelukkig geen sporen van ramkraken of achtervolgingen.

Extra power

Net als het merendeel van de R-modellen heeft het exemplaar een 7-traps DSG-versnellingsbak en Volkswagen's gepatenteerde Haldex-vierwielaandrijving. De kilometerstand is bijzonder laag, slechts 71,206 kilometer.

Een paar klikjes naar de kentekencheck van de RDW leert ons dat het niet om een standaard R gaat. Het vermogen wordt namelijk weergegeven als 272 kilowatt. Omgerekend is dat een fijne 369 pk, 69 meer dan standaard. Of de begrenzer die normaal gesproken bij 250 kilometer per uur ingrijpt ook verwijderd is, is niet bekend.

Sla je slag

Interesse? U kunt op de bijzondere Golf bieden bij de veiling van Domeinen. Met een beetje geluk rijdt u in een spotgoedkope krachtpatser naar huis.

Algemeen
  • Dienst Domeinen Roerende Zaken