Dieven rijden Bentley in puin in Rotterdam

Na een flinke achtervolging door het centrum van Rotterdam crashte vannacht een Bentley Flying Spur in het westen van de havenstad. Politie achtervolgde de auto omdat ze het vermoeden hadden dat dat wagen gestolen was en daarom een stopteken aan de bestuurder gaven, dat hij negeerde.

Bentley Flying Spur

De Rotterdamse politie zag vannacht op de Maasboulevard in het oosten van de stad een Bentley Flying Spur rijden. De auto had Franse platen, maar kennelijk konden de agenten zien dat de auto in Frankrijk gezocht werd omdat de auto als gestolen geregistreerd staat. Er kwam een verzoek binnen om de wagen in beslag te nemen, dus gaven de agenten de bestuurder een stopteken.

In plaats van te stoppen, gaf de bestuurder juist gas en ging er met en snelheid die regelmatig boven de 100 kilometer per uur opliep vandoor. De achtervolging ging door een groot deel van de stad, maar op het Middellandplein in West raakte de bestuurder de controle over het grote gevaarte kwijt en plantte de auto in een stel geparkeerde wagens.

Uiteraard gaf de brokkenpiloot zich niet over na de crash, maar ging er te voet vandoor. Hij kwam echter ten val en kon alsnog door agenten worden aangehouden. Hij heeft in ieder geval een flinke lijst met overtredingen die tegen hem werden opgeschreven en hopelijk zitten er ook wat misdrijven bij, zodat we een tijdje van deze nietsnut af zijn.

De politie meldt verder dat de wagen in de wijken Coolhaven en Middelland waarschijnlijk ook nog een aantal wagens heeft geraakt, dus als u schade aan uw auto hebt (en daar geparkeerd stond) kunt u zich bij de politie melden. De gehavende Bentley Flying Spur gaat terug naar Frankrijk, waar de eigenaar ongetwijfeld niet gelukkig is met de schade.