Geveilde Ferrari gaat voor heel weinig van de hand

Als u in Nederland een Ferrari California wilt kopen bent u doorgaans tegen de €90 duizend kwijt. En dan heeft u een exemplaar met veel kilometers. Kan allemaal veel geodkoper, als u mazzel heeft en bij Domeinen shopt.

Ferrari California

De rode Ferrari California van dit verhaal is geveild bij de Dienst Domeinen van het Ministerie van Financiën. De cliché-rode wagen met zwart dak heeft 67 duizend kilometers op de klok staan en ging voor net zoveel euro's van de hand bij de veilingdienst van de overheid. Koopje. Nauwelijks negen jaar geleden moest voor de Italiaan nog €155.946 worden neergeteld door de eerste koper.

Het verhaal achter de auto is vrij bijzonder. Hij werd in beslag genomen bij een Alkmaarder die veroordeeld is voor drugsdealen. De eigenaar komt heeft hem daardoor de komende zes jaar niet nodig. Het verhaal hoe justitie de auto op het spoor kwam is echter heel eh... lachwekkend. De eigenaar (die inmiddels dus is veroordeeld) kwam bij zijn rechtszaak bij de rechtbank voorrijden in een Aston Martin. Kennelijk had hij niet goed opgelet bij het kijken van films als Scarface (niet teveel opvallen doet wonderen voor je clandestiene business), want die Aston viel nogal op. Het deed justitie op onderzoek uitgaan en daardoor vonden ze in een garage in Noordwijk een katvanger. Deze had naast de Aston Martin waar de drugsdealer in reed ook een Ferrari (deze California), Mercedes en Audi op zijn naam staan.

Alle vier de auto's werden in beslag genomen. De Ferrari is dus inmiddels geveild. De rest is nog even zoek.