VIDEO: krijsend GMA T.50 prototype doet Goodwood

Tijdens de Goodwood Member's Meeting werd een van de pre-productie T.50 modellen voor het eerst rijdend aan het grote publiek getoond. Zelfs op relatief lage snelheid maakte de wagen indruk.

VIDEO: krijsend GMA T.50 prototype doet Goodwood

De Gordon Murray Automotive T.50 is misschien wel de meest opwindende supercar/hypercar van dit moment. De wagen werd vorig jaar al gepresenteerd, maar zit nog midden in het ontwikkelingsproces. GMA doet via vlogs z'n best om ons op de hoogte te houden, maar voor het grote publiek is het aardig stil.

Met GMA ambassadeur, testrijder Dario Franchitti achter het stuur deed het vijfde prototype (XP5) afgelopen weekend het Goodwood Circuit aan om weer wat publiciteit te genereren. Zoals altijd wist de exotische 3,9 liter Cosworth V12 all aandacht te grijpen.

Best eng

Als viervoudig IndyCar kampioen en drievoudig Indy 500 winnaar mag je van de Italiaanse Schot verwachten dat hij wel wat gewend is. Toch vond Dario het best eng om de T.50 op een natte baan de sporen te geven. Vooral de wheelspin tussen 4 en 5 met meer dan 11.000 rpm deed hem even de billetje dichtknijpen. Het belooft een hoop voor de productieversie die volgend jaar verwacht wordt. Alle honderd exemplaren zijn echter al verkocht.

Cargasm
  • Goodwood Road and Racing