Vaccinatieloze Nico Rosberg moet ophoepelen van de F1

De wereldkampioen van 2016 is in Monaco tot een heuse wappie gebombardeerd. Zonder prikje komt Nico het F1-paddock niet meer binnen, waardoor zijn toekomst als analist bij Sky Sports op de tocht staat.

Vaccinatieloze Nico Rosberg moet ophoepelen van de F1

We zitten in Nederland inmiddels al een tijdje zonder de gehate coronamaatregelen. Mondkapjes, afstand houden en toegangsbewijzen zijn hier al zaken uit een ver grijs verleden die iedereen zo snel mogelijk wil vergeten. Binnen de Formule 1 gaat de tijd echter iets langzamer, zo merkte ook voormalig F1-ster Nico Rosberg.

In de paddock van Monaco werd de wereldkampioen van 2016 namelijk de toegang geweigerd. De reden: geen geldig vaccinatiebewijs. Rosberg was daarom veroordeeld zijn commentaar voor Britse zender Sky Sports te doen vanuit zijn nabijgelegen appartement in het prinsdom. Verder dan een paar fietstripjes langs de randen van het circuit kwam de beste man niet.

Geen zin om te prikken

Nico heeft tot nu toe het bekende prikje geweigerd omdat hij recent al een besmetting heeft doorgemaakt. Vanwege de antilichamen die door die besmetting in zijn lichaam aangemaakt zijn ziet hij geen reden zich alsnog te laten inenten:

"Ik heb een coronabesmetting goed doorstaan en daardoor antilichamen in mij. Ik laat me ook regelmatig op antilichamen testen. Onder deze omstandigheden heeft mijn arts mij geadviseerd dat een vaccinatie absoluut geen zin zal hebben."

Aangescherpte regels

Vorig jaar had het argument van Rosberg nog stand gehouden bij de organisatie van de F1, maar sinds dit seizoen is een negatieve PCR-test niet langer voldoende. Iedereen op de paddock moet een geldig vaccinatiebewijs kunnen overleggen.

Voorlopig kan de ex-coureur dus fluiten naar een toegangspas. Dat was in Monaco nog niet zo'n groot probleem vanwege zijn thuisadres, maar in ook in Baku is Nico niet langer welkom. Aangezien hij daar geen huisje heeft kan hij zijn werk voor Sky niet langer uitvoeren. Volgens het Duitse Sport1 is zijn toekomst bij de zender hierdoor al ongewis.

Kiezen of delen

Voor Rosberg is de keuze dus pijnlijk duidelijk: of hij laat zich alsnog vaccineren, of hij pakt zijn biezen bij Sky. Voor het geld hoeft Nico zijn principes in ieder geval niet te verkopen.

Met een geschatte nettowaarde van $55 miljoen, doorlopende sponsordeals, een elektrisch rallyteam en een succesvol YouTubekanaaltje kan de Duitser gerust zijn analistenbaantje laten schieten. Zijn brede kennis van de sport en het frisse tegengeluid binnen Hamilton-kamp Sky zullen echter wel gemist worden.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool