Sky Sports journo neemt frisse duik in Miami's foliewater

De Miami GP Yacht Club houdt de gemoederen goed bezig in de F1. Sky Sports F1 journalist Craig Slater besloot het frisse foliewater hoogstpersoonlijk even aan de tand te voelen.

Sky Sports journo neemt frisse duik in Miami's nepwater

Nog voordat er ook maar een meter gereden is houdt de Grand Prix van Miami de media lekker bezig.

Het circuit op de parkeerplaats van het Miami Dolphins footballstadion deed de wenkbrauwen fronsen toen de exclusieve 'Yacht Club' onthuld werd: een bak met water in bocht 6, 7 en 8 waarin een setje dure boten geplaatst zou worden, compleet met sponsoring van een cruiselijn.

Foliewater

Een mini-marine op een betonnen plaat is al bizar genoeg, maar recent bleek dat zelfs de bak met water te hoog gegrepen was voor de organisatie. In plaats daarvan werd de grond bekleed met matten voorzien van folie met een waterprint.

Het gesimuleerde water zou op de een of andere manier de indruk moeten wekken dat de bezoekers zich midden in 'het Monaco van de VS' bevonden.

Sky Sports test

Na alle hype rond het synthetische water leek het de bobo's van Sky Sports een prachtig idee om de Yacht Club op locatie uit te testen. Pitreporter Craig Slater kreeg de eer om hoogstpersoonlijk een frisse duik te nemen op de plastic golven.

Craig ging er vol voor met een indrukwekkende rugslag, maar moest uiteindelijk toch toegeven dat hij niet de conditie had om door het ruwe water te komen.

De beste man hoeft echter niet te treuren: tijdens het raceweekend is namelijk regen voorspeld. Zo kan hij alsnog even proeven van het beste water dat Miami te bieden heeft. Het is echter te hopen dat het niet met rollen tegelijk de lucht uit komt.

Formule 1
  • Sky Sports F1