In detail: de Miami Grand Prix 'Yacht Club' botenvijver

Het circuit bij het footballstadion van de Miami Doplhins krijgt een heuse miniatuurbaai mee. De botenvijver op de parkeerplaats moet de glitz en glamour van Monaco na gaan apen.

In detail: de Miami Grand Prix 'Yacht Club' botenvijver

De layout van het nieuwe Miami Grand Prix circuit is al een tijdje bekend. Voor maximale publiciteit en aantrekkingskracht bij het Amerikaanse publiek is er een lap kronkelend en bijzonder smal asfalt neergelegd naast het Hard Rock Stadium.

Het idee van een race op een parkeerplaats zorgt echter voor onaangename vergelijkingen met de beruchte Caesar's Palace Grand Prix in Las Vegas. Om de zon, zee en strandsfeer van Miami toch weer te geven heeft het circuit daarom een beachclub Ă©n een Yacht Club.

Kunstmatige vijver

Het klinkt bizar, maar de Yacht Club is precies wat je denkt: een verzameling peperdure plezierjachten midden op een parkeerplaats. De dikke boten zijn speciaal voor de race per truck afgeleverd, waarna de bouw van de kunstmatige vijver begon.

Naast het rijtje vaartuigen staat een groot houten bouwwerk dat dienst doet als extra beachclub. Via steigers kunnen de gasten hun weg langs het water vinden.

Model-Monaco

Het resultaat is een soort open showroom die ook dienst doet als een soort VIP-lounge. Het is ons niet helemaal duidelijk of de gasten ook daadwerkelijk op de jachten de race kunnen bekijken, maar gezien de exorbitante ticketprijzen zou het geen verrassing zijn.

De door MSC Cruises gesponsorde Yacht Club ligt tussen bocht 6, 7 en 8. Naar verwachting zullen we die locatie maar al te vaak gaan zien vanaf de cameraheli. De regisseur moet ons er immers van overtuigen dat we echt naar het Monaco van de VS zitten te kijken. We wensen hem daarbij veel succes.

Formule 1
  • Miami Grand Prix