Sky Sports verwijdert kerstboodschap met Max Verstappen's Silverstone crash

Na hevige kritiek trok de Britse zender een tv-spotje waarin de crash van Max Verstappen gevolgd wordt door een vrolijke kerstboodschap terug.

Sky Sports verwijdert kerstboodschap met Max Verstappen's Silverstone crash

De felle strijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton laat de gemoederen hoog oplopen. Niet alleen tussen de coureurs en de teams, maar ook en vooral tussen de fans. Op social media vliegen supporters van beide kanten elkaar dag en nacht in de haren.

Voor media zoals grote tv-zenders kan het onweerstaanbaar zijn om van die gevechten gebruik te maken. Helaas stond de grootste speler in de F1 tv-werled, Sky Sports, niet boven dergelijk fratsen.

Vrolijk kerstmis met 51G

Om de ruimte tussen programma's op te vullen heeft de zender een aantal clips met kerstboodschappen gemaakt. Één van die zogeheten bumpers viel echter in bijzonder negatieve zin op.

In plaats van een gezellig kersttafereeltje of een lokale presentator in een olijke wollen trui kregen de kijkers in slow motion de door Lewis Hamilton veroorzaakte, keiharde crash van Max Verstappen op Silverstone te zien. Nadat de Red Bull de bandenmuur raakt gaat het beeld op wit en wordt het SKY-logo vergezeld door jolige kerstwensen.

Smakeloos

Uiteraard werd de vreemde en ronduit smakeloze tv-spot niet bijzonder goed ontvangen bij iedereen die geen fervente Lewis-fan is. Sky Sports kon op een hevige storm kritiek rekenen, in het bijzonder vanuit Red Bull. Tegenover De Telegraaf uitte een woordvoerder van het concern ongenoegen en teleurstelling richting de zender:

"We zijn extreem teleurgesteld dat er beelden worden gebruikt van een crash, waarbij iemand in het ziekenhuis belandde. Dit getuigt van een heel slechte smaak. We hopen dat het snel wordt verwijderd.”

Silverstone-syndroom

Sky Sports heeft het filmpje inmiddels stilletjes verwijderd, aldus de Telegraaf. De imagoschade is echter al gedaan: door de crash als een feestelijke gebeurtenis te presenteren is de zender dezelfde toer op gegaan als Lewis Hamilton net na de race op Silverstone. Uitbundig feestvieren na zo'n heftig incident kan maar op één manier overkomen. Hopelijk heeft Sky het lesje geleerd.

Formule 1
  • Formula 1