Lewis Hamilton: 'Verstappen had geen respect, dit gaat vaker gebeuren'

Max Verstappen had volgens 'Sir Lewis' meer respect moeten tonen op de openingsronde van de Grand Prix van Groot Brittannië. Hamilton is er zeker van dat de Nederlander vaker het ziekenhuis op zal zoeken als hij zo doorgaat.

Lewis Hamilton: 'Verstappen had geen respect, dit gaat vaker gebeuren'

Lewis Hamilton heeft zich tijdens zijn thuisrace van zijn allerslechtste kant laten zien. Na een kort gevecht ramde de Brit in de eerste ronde de Red Bull van Max Verstappen van de baan in de 290+ kilometer per uur snelle Copse-bocht.

Verstappen kreeg een zijwaartse impact van maar liefst 51G te verduren, maar kon uiteindelijk uit zijn verwoeste auto strompelen. Over de boordradio vroeg Lewis zijn team meteen na het incident of Max oke was, maar na zijn verrassende overwinning werd zijn toon erg grimmig.

Geen respect

Na een slap interview door Jenson Button voor de podium ceremonie kwam Lewis tijdens de officiële F1 Post Race Show voor de microfoon van Lawrence Barretto. In tegenstelling tot Button durfde Barretto wel in te gaan op Hamilton's clash met Max. Na de gebruikelijke riedel over 'de beste fans' vroeg hij of Lewis van plan was om over twee weken even te gaan praten met zijn rivaal.

Hamilton leek de vraag niet helemaal te verwachten. Kennelijk nog high van zijn overdreven lange parade over het gras van Silverstone gaf hij na een korte stilte uiteindelijk een bizar antwoord.

"Uuh, dat weet ik niet. Ik sta er open voor, ik heb geen, ik heb geen problemen. Ik zou allen niet weten wat ik zou moeten zeggen, behalve: 'Game on!'. We gaan gewoon blijven aanvallen. Er moet respect zijn op de baan, als dat er niet is, dan gaat dit waarschijnlijk vaker gebeuren. Ik zal uit alle macht proberen om zo clean mogelijk te blijven."

"Er moet respect zijn op de baan, als dat er niet is, dan gaat dit waarschijnlijk vaker gebeuren."

Sir Lewis Shamilton

Uitgebreid feestvieren terwijl je rivaal het ziekenhuis ligt is dus prima, maar verwachten dat je niet met bijna 300 kilometer per uur van de baan gekegeld wordt is respectloos. Waarvan akte.

Formule 1
  • Formula 1, Mercedes Petronas F1
  • Marcel Fischer