Max Verstappen: 'Hamilton's feestvieren was respectloos'

Via social media heeft de Nederlander gereageerd op de uitgebreide parade die Lewis Hamilton opzette na zijn onverdiende overwinning.

Max Verstappen: 'Hamilton's feestvieren was respectloos'

Het was even flink schrikken tijdens de openingsronde van de Grand Prix van Groot Brittannië. Een verhit gevecht om de leiding tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton draaide uiteindelijk uit op een drama voor de Nederlander.

Hamilton's Mercedes tikte met zijn linker voorband de rechter achterband van de velg van de RB16B, waardoor Max stuurloos de bandenstapel in schoot Na een zijwaartse impact van 51G werd een strompelende Verstappen uit voorzorg overgebracht naar het ziekenhuis.

Uitbundig feestvieren

Na de herstart kreeg Hamilton een penalty van tien seconden aan zijn broek voor het veroorzaken van de botsing. 'Sir' Lewis wist het gat echter gewoon dicht te rijden. Na wat hulp van Wingman Bottas en de sputterende Ferrari-motor van Charles Leclerc pakte hij doodleuk de leiding met twee ronden te gaan. Ondanks de straf mocht Lewis lekker met 25 punten naar huis.

Geen enkel berouw

Vanuit het ziekenhuis zag Max Verstappen met lede ogen toe hoe Hamilton alle tijd nam om zijn gestolen overwinning uitgebreid te vieren. Met een vlag aangeleverd door een marshal deed hij een extreem lange uitloopronde langs de tribunes.

Zelfs nadat hij uit de auto was kon hij het niet laten om nog even over het hek te klimmen en een momentje te pakken. In interviews na de race toonde hij dan ook geen enkel berouw. Volgens Hamilton was Max respectloos tegenover hem geweest door in te sturen.

Respectloos en onsportief

Een inmiddels gelukkig gezond verklaarde Max Verstappen heeft via social media gereageerd op de wanvertoning. Hij zegt zich iets beter te voelen, maar de teleurstelling is uiteraard groot.

Bovendien vindt hij de slappe straf voor Lewis niet in verhouding staan tot de overtreding. De overdreven manier waarop Hamilton zijn overwinning vierde noemt Max 'onsportief en respectloos gedrag', maar hij geeft aan er niet te lang bij stil te zullen staan.

Over twee weken mag hij revanche gaan nemen op de Hungaroring bij Budapest.

Formule 1
  • Max Verstappen, Formula 1