Hamilton: 'Red Bull is sneller, maar ze maken teveel fouten' 

Na drie GP's denk Sir Lewis te weten waar het aan schort bij zijn rivalen.

Hamilton: 'Red Bull is sneller, maar ze maken teveel fouten' 

Het seizoen van 2021 lijkt tot nu toe een van de meest spannende sinds jaren te worden. Voor het eerst sinds 2018 hebben het almachtige Mercedes en Lewis Hamilton weer serieuze tegenstand in de vorm van Red Bull Racing en Max Verstappen. Ondanks dat het na drie races 2-1 is voor Hamilton blijven ze bij Mercedes maar roepen dat de RB16B de snelste auto van het veld is. 'Geloof ons nou maar, we lopen echt achter' klinkt het keer op keer.

Blunders

Voor de camera van Sky Sports F1 gaf Lewis aan waar het volgens hem aan ligt dat Mercedes toch een streepje voor heeft. Hamilton beaamt nogmaals dat de Red Bull sneller is, maar vindt dat het team teveel fouten maakt wanneer het er echt op aan komt. De Brit zoomt daarbij vooral in op de prestaties van RBR vorig weekend op Portimao:

"Ik denk dat ze nog steeds meer performance hebben dan wij, ze maken gewoon veel fouten. We weten het niet, maar in de laatste race, als hij de [kwalificatie]ronde die van hem afgepakt werd hard kunnen afmaken, dan had hij een paar tienden op ons voor gehad. Omdat hij die fout maakte voelde het voor ons dat ze dichter bij ons gekomen zijn dan wij bij hen. We hebben een hoop werk te doen."

Mercedes is gewoon sneller

Volgens Max Verstappen klopt er niet veel van de lezing van Lewis. Mercedes was gewoon duidelijk sneller in Portugal. Een kans op de overwinning was er volgens de Nederlander niet, zelfs niet met een pole position:

"We zitten erg dicht bij elkaar, soms zitten we er een beetje achter, soms een beetje voor. In Portimao zaten we er duidelijk achter want zodra Lewis wilde pushen en vechten was hij duidelijk sneller. [De afgenomen tijd] kostte me pole maar aan de andere kant, waarom waren ze langzamer in Q3 dan in Q2? Ik had nooit verwacht dat ik voor een pole zou kunnen vechten. Het was een gemiste kans maar eigenlijk startte ik van waar ik had moeten starten, want ik had hun pure pace al gezien."

Ervaring

Sir Lewis blijft echter Red Bull de hemel in prijzen. Volgens hem loopt Mercedes nog steeds achter de feiten aan en moeten ze voorlopig vertrouwen op hun ervaring om de leiding te behouden:

"Je ziet dat Max extreem goed presteert en dat hij een kampioenschapswinnende auto heeft, zonder twijfel, en een kampioensteam dat de klus geklaard kan krijgen dit jaar als we ons werk niet doen. Ik denk zeker dat onze ervaring ons zal helpen met het terugvechten uit moeilijke weekenden. En ik denk graag dat de ervaring van mijn kant zal helpen. Maar uiteindelijk moet je gewoon je werk doen. Minimale fouten en de betrouwbaarheid gaan een grote rol spelen dit jaar. We kunnen niet blijven vertrouwen op de fouten van anderen, dus we moeten gewoon onze kop ophouden en blijven doorwerken."