Verstappen: 'Het is dom om te denken dat we sneller zijn dan Mercedes'

De Nederlander is er niet van overtuigd dat Red Bull's goede vorm in de tests een garantie voor succes is.

Verstappen: 'Het is dom om te denken dat we sneller zijn dan Mercedes'

Het testweekend op Bahrein leverde zoals altijd de nodige speculatie op. Vrijwel iedereen hoopte erop dat het sinds 2014 deprimerend dominante Mercedes eindelijk een keer stap in de verkeerde richting zou maken. Door de slechte wegligging van de F1 W12 E Performance en meerdere problemen met de Mercedes Power Unit en versnellingsbak leek die wens uit te komen. Als gevolg van het gestuntel door de Schwarzpfeilen kwamen Max Verstappen en Red Bull Racing als 'winnaar' uit de test.

De favoriet

Volgens Verstappen is de hype rond de wintertests echter compleet ongegrond. Door alle opwinding zouden mensen volgens hem vergeten hoe goed Mercedes is als team: "De test was zeker een positieve start voor ons en je kunt altijd bij zijn als je zoveel ronden kunt rijden en een goede verstandhouding met de auto op kunt bouwen. Maar het zegt niks over de pure prestaties. Ik weet dat mensen opgewonden zijn en denken dat we dit zomaar zeggen, maar Mercedes is nog steeds de favoriet. Hoe zouden ze dat niet kunnen zijn als ze zeven wereldtitels op rij gewonnen hebben?"

Blijven vechten

De Nederlander is ervan overtuigd dat de strijd met Mercedes nog lang niet gestreden is. De Duits-Britse formatie heeft een reputatie opgebouwd voor het razendsnel oplossen van problemen en het spelen van spelletjes door zich langzamer voor te doen dan ze werkelijk zijn.

Dat betekent echter niet Verstappen en Red Bull de moed opgegeven hebben: "Ik ben er zeker van dat Mercedes wil dat mensen denken dat wij de favoriet zijn en daarmee druk op ons leggen, maar we zijn gewoon gefocust op onszelf. Je kan er zeker van zijn dat iedereen in dit team en bij Honda tot het uiterste gaat om ze te verslaan. Ik zie elk seizoen als een nieuwe kans om ze te verslaan, maar het zou dom zijn om te verwachten dat het gevecht makkelijk wordt en aan de hand van de test te denken dat we voor ze staan."

Kwalificatie

Het gevecht begint volgens Verstappen pas echt in Q3 van de eerste kwalificatiesessie: "Ik kan persoonlijk niet wachten tot we allemaal tot het uiterste gaan in Q3. Dan zul je iedereen met vol vermogen en weinig brandstof zien en dat is het moment dat je kunt zien wie er op prestaties vooruit is gegaan. In de race zullen we gaan zien wie die prestaties over een race afstand vol kan houden. Laten we hopen dat we in beide goed zijn."

Nieuwe teamgenoot Sergio Perez is het eens met de lezing van Max: "Ik denk dat hoe meer je probeert erachter te komen wat andere mensen aan het doen zijn, hoe meer je je daarin kunt verliezen. Dus het heeft geen zin om overal conclusies uit te trekken. We moeten gewoon wachten tot de kwalificatie en zien waar iedereen zit."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool