Hamilton: 'De titel is niet de prioriteit'

Het hoeft allemaal niet meer zo van Sir Lewis. De titel is wat hem betreft dit jaar niet veel meer dan een bijzaak.

Hamilton: 'De titel is niet de prioriteit'

Wereldkampioen Formule 1 worden: velen dromen ervan om het ooit een keer mee te mogen maken, vaak tegen beter weten in. Voor anderen is het echter niet veel meer dan een formaliteit. Doen we gewoon effe, toch?. Zo bewees Lewis Hamilton tijdens de live presentatie van de nieuwe Mercedes F1 W12. De kersverse Sir zet het winnen van zijn recordbrekende achtste titel dit jaar op de tweede plaats.

Jaarcontract

Hamilton werd tijdens de presentatie gevraagd naar zijn beslissing om na zeer lang wachten toch bij te tekenen voor slechts een jaar. Zijn reactie was opvallend: "Allereerst zit ik soort van in een fortuinlijke positie, waarbij ik het meeste dat ik tot nu toe wilde bereiken al bereikt heb. Dus er is geen echte noodzaak om ver vooruit te plannen. Ik denk dat we in een ongewone tijd leven, en ik wilde gewoon nog een jaar. Daarna kunnen we wel praten over meer doen, en meer toevoegen als dat moet."

Politiek komt voor de sport

Op de vraag of hij nog steeds hongerig is na zeven titels geeft Lewis aan inmiddels andere prioriteiten te hebben: "De grootste prioriteit voor 2021...in het verleden ging dat alleen maar om titels winnen. Vorig jaar was er een hoop discussie over gelijkheid en inclusiviteit, en ik denk dat er een hoop gezegd is. Dit jaar gaat het volledig om het promoten van diversiteit en ervoor zorgen dat er echt actie ondernomen wordt.

Winnen gaan we ook doen

Ondanks zijn nieuwe, nog meer intense focus op maatschappelijke problemen is Hamilton niet van plan om zijn ijzersterke greep op de sport te laten verslappen: "[Vechten voor diversiteit] is de kern van dit jaar voor mij, maar we bestaan natuurlijk om te winnen, en dat is waar all deze jongens en meiden naartoe werken. Dus dat is mijn doel, om dat voor ze te leveren."

Het is voor mannen als Verstappen, Leclerc, Perez, Sainz en Ricciardo te hopen dat Lewis zich een beetje teveel gaat verliezen in zijn politieke passie. We weten bijna zeker dat zij meer om een titel geven dan Sir Lewis dat op dit moment blijkbaar doet. Maar als we de lijn van 2014 naar nu doortrekken, kunnen we alleen maar concluderen dat de beste man zal winnen. En dat is hoe je het wendt of keert maar al te vaak Hamilton.

Formule 1
  • Mercedes Petronas F1