Spitting Image neemt Sir Lewis Hamilton op de hak

Het Britse satireprogramma Spitting Image heeft de aandacht gericht op zevenvoudige wereldkampioen en verse 'Sir' Lewis Hamilton. In minder dan twee minuten wordt de beroepsactivist genadeloos onderuit gehaald.

Spitting Image neemt Sir Lewis Hamilton op de hak

Tussen 1984 en 1996 maakte het satirische programma Spitting Image beroemdheden en politici belachelijk met overdreven poppen. de serie was mateloos populair en ging de wereld over in de videoclip voor Genesis' Land of Confusion. In oktober vorig jaar kreeg de serie een reboot en ging het vrolijk verder met waar het gebleven was.

Sir Lewis Hamilton, Crusader for Justice

In een korte video pakt de show zevenvoudig wereldkampioen en sociale klimaatactivist Sir Lewis Hamilton grondig aan. De controversiële, zeer politiek correcte en bovendien hypocriete uitspraken van de coureur maken het voor Spitting Image erg makkelijk om Hamilton onderuit te halen.

Een klimaatactivist die de wereld over reist om op grote schaal dik gesponsorde Petronas-olie te verbranden kun je natuurlijk ook niet echt serieus nemen. Daarbij is sociale ongelijkheid willen aanpakken terwijl je als multimiljonair in een belastingparadijs woont en mensenrechten promoten terwijl je in landen rijdt waar die rechten suggesties zijn best wel twijfelachtig te noemen.

Gelukkig kunnen we daar door Spitting Image nog lekker om lachen.

Formule 1
  • Spitting Image