Max Verstappen weet hoe hij Mercedes moet verslaan

Mercedes is voor de zevende keer op rijd wereldkampioen Formule 1. Het is ook een kwestie van tijd voordat Lewis Hamilton zijn wereldkampioenschap in de boeken schrijft. Voor Max Verstappen is het duidelijk: 'om Mercedes te kunnen verslaan moeten we niet doen wat we nu doen.'

Max Verstappen

Met de serie uitvalpartijen in Italië en ook het totaal niet vlekkeloze begin van het coronaseizoen in Oostenrijk was al snel duidelijk dat Max Verstappen dit jaar geen partij was in het kampioenschap. Ook voor volgend jaar is Max niet bepaald hoopvol, ondanks dat Mercedes zelf altijd probeert te downplayen dat hun kansen op het kampioenschap het grootst zijn.

In een interview zegt Max dat hij denkt dat het team een andere aanpak moet proberen om Mercedes te verslaan. "Er zijn nogal wat dingen [die anders moeten [momenteel]", zegt Verstappen in het interview met F1. "Om te beginnen zijn we in het begin van het seizoen altijd te langzaam, dus we moeten ervoor zorgen dat we een auto hebben die meteen meedoet."

Dan volgt natuurlijk meteen de vraag hoe Red Bull Racing dat moet doen. "Het is duidelijk dat we de oplossing nog niet hebben gevonden. We moeten onze aanpak veranderen. Als je aan de bedrijfsvoering denkt, dan zijn we heel goed: we hebben heel erg goede pitstops, we zijn goed in de strategie. Daar gaat volgens mij niet zoveel mis. Maar we hebben bijvoorbeeld te weinig power. Dus er zijn nog wel behoorlijk wat dingen te doen om Mercedes te kunnen verslaan."

Tja, het is mooi om te weten wat je anders moet doen, maar het is nog een tweede om het ook daadwerkelijk te doen. Volgend jaar rijden de teams weer door met dezelfde auto. Het geeft mercedes ongetwijfeld de kans om de wagen nóg beter te maken.

Nieuws
  • Red Bull Content Pool