Verstappen VIERDE en Rosberg kampioen in Abu Dhabi

Max laat in de laatste race van het seizoen nog even zien dat inhalen zijn specialiteit is, maar het grootste feest wordt vannacht gevierd bij oosterbuur Nico Rosberg.

In de eerste bocht lijkt de race al voorbij te zijn voor Max. In een duel met Nico Hulkenberg raken de twee elkaar licht en spint Verstappen. De Nederlander kan doorrijden, maar ligt achteraan het veld. Gelukkig is racen zijn beroep en inhalen zijn hobby. Max laat in de volgende ronden een fantastische inhaalrace zien en ligt in lap 5 alweer twaalfde. De leiders gaan naar binnen, maar Max is op een sterkere band gestart en kan dus langer doorrijden. Dit brengt hem op een gegeven moment zelfs de tweede plaats, voordat hij voor zijn eerste en enige stop gaat.

Richting het einde van de race ligt Verstappen op de derde plek en lijkt het laatste podium van het seizoen in zicht. In zijn spiegels verschijnt echt Sebastian Vettel. De Ferrari heeft gewaagde strategie en staat op nieuwere en veel snellere banden. Verdedigen heeft geen zin en het is Vettel die de laagste podiumplek opeist. Max Verstappen eindigt het jaar met een vierde plek, maar dat is gezien de spin in de eerste ronde een hele prestatie.

Aan de voorkant van het veld is het Lewis Hamilton die de winst niet uit handen geeft, maar hij rijdt ook niet ver weg. Hij lijkt opzettelijk langzame tijden te noteren om Nico Rosberg achter hem op te houden. Als andere coureurs Rosberg zouden inhalen, kan Lewis ten slotte nog kampioen worden.

Rosberg doet zoals gebruikelijk geen enkele moeite om Lewis in te halen en aan het einde lijkt het nog spannend te worden met de naderende Vettel. De Ferrari kan alleen geen fatsoenlijke inhaalactie meer maken op de Mercedes, waardoor Rosberg gewoon tweede wordt en het kampioenschap pakt. Hij pakt zijn titel zoals we hem kennen: zonder spanning, zonder risico en bijzonder saai.

Hieronder nog een billenknijpmomentje tussen ROS en VES.