Hamilton vastberaden na afgeblazen FIA onderzoek: 'Ik geef niet op'

Lewis Hamilton zegt door te gaan met het aan de kaak stellen van politiegeweld en racisme nadat de FIA zijn onderzoek afgeblazen heeft. De Brit is vuriger dan ooit.

Hamilton vastberaden na afgeblazen FIA onderzoek: 'Ik geef niet op'

Eerder vandaag schreven we nog over het lopende FIA-onderzoek naar de vermeende politieke uitlatingen van Lewis Hamilton. BBC Sport meldt nu echter dat de Mercedes-coureur vrijuit gaat. Het onderzoek is namelijk gestaakt nog voordat deze goed en wel begonnen was. Waarom besloten is de zaak te laten varen is niet bekend.

Vurige Lewis

In zijn reactie op de gang van zaken is Hamilton vuriger dan ooit:

"Ik wil laten weten dat ik niet zal stoppen om dit platform te gebruiken om een licht te werpen op de dingen die ik rechtvaardig vind. Ik bedank degenen die me blijven ondersteunen en liefde tonen, ik ben erg dankbaar. Dit is een reis waarbij we samen kunnen komen en de wereld op elk niveau van onrechtvaardigheid kunnen uitdagen, niet alleen op het gebied van ras."

Lewis Hamilton.

Schwarzpfeilen

Lewis kon rekenen op steun vanuit de social media afdeling van Mercedes F1. Op de meest hippe manier maakte het team duidelijk dat Hamilton's actie niet politiek was.

Ook Toto Wolff sprong bij:

"Zonder twijfel is het zijn eigen beslissing. Wat hij ook doet, we zullen hem steunen. Het team vecht tegen alle vormen van racisme en discriminatie en in Lewis' persoonlijke gevecht voor Black Lives Matter geven we hem alle steun die we kunnen geven. Dat is zijn beslissing. Black Lives Matter is iets dat voor ons allemaal belangrijk is en we moeten Lewis blijven steunen."

Toto Wolff.

De toekomst

Nu het onderzoek naar Hamilton van tafel is rijst de vraag wat de sociaal bewuste wereldkampioen voor de volgende Grand Prix in petto heeft. Het Breonna Taylor-shirt in Mugello was niet besproken met de organisatie, dus we kunnen verwachten dat hij wederom een ludieke stunt gepland heeft voor Sochi.

Nieuws
  • Mercedes Petronas F1