Mercedes dekt zich in: 'We zijn niet snel genoeg op Imola' 

De politieke spelletjes gaan door: Mercedes engineer Andrew Shovlin is ervan overtuigd dat Red Bull op Imola te sterk zal zijn.

Mercedes dekt zich in: 'We zijn niet snel genoeg op Imola' 

Achteraf lijkt de openingsrace van het seizoen in Bahrein op alle andere sinds het hybride tijdperk: een hoop gespeculeer vooraf en uiteindelijk wint een Mercedes. De slechte vorm van de kampioensformatie in de wintertest leek erop te wijzen dat Red Bull de favoriet zou zijn voor de titel, maar door een slimme strategie en puik stuurwerk (in bepaalde bochten) van Sir Lewis Hamilton gingen de Schwarzpfeilen toch met de overwinning aan de haal.

Op Imola is alles anders

Volgens Mercedes-race engineer Andrew Shovlin was de overwinning de verdienste van Hamilton en de aparte eigenschappen van het Sakhir-circuit. Op banen met hogesnelheidsbochten zal de Mercedes volgens hem terug gaan vallen: "Ik denk niet dat we goed genoeg zijn in hogesnelheidsbocheten, en daar zijn er genoeg van op Imola en Portimao. Dat is een gebied waarin [Red Bull] voordeel heeft ten opzichte van ons."

Niet de beste auto

Shovlin is ervan overtuigd dat de Red Bull de betere auto is: "Hoe staan we erin? We denken nog steeds niet dat we de beste auto hebben, maar we denken dat we nog niet alles uit het pakket gehaald hebben. Wanneer je een auto ontwikkelt zijn er een hoop gebieden die je probeert uit te buiten voor extra prestaties. Sommige daarvan hebben niet het resultaat geleverd dat we verwachtten. Dus we gaan hard werken om snelheid in de auto te krijgen de komende races. Maar ik denk dat het moeilijk gaat worden."

Formule 1
  • Mercedes Petronas F1