Miami GP botenvijver is nog grappiger dan gedacht

De kunstmatige jachthaven naast het footballstadion werkte al op de lachspieren, maar de organisatie heeft nog een paar lappen humor toegevoegd. De mini-marina ligt namelijk volledig droog.

Miami GP botenvijver is nog grappiger dan gedacht

De F1 zit komend weekend in één van de meest bekende kuststeden van de VS: Miami. De stad staat bekend om z'n prachtige weer, hoge concentratie supercars en het prachtige blauwe water waarin met overpowered speedboten verschillende interessante kruiden vervoerd worden.

Helaas voor de organisatie ligt het circuit naast het Hard Rock Stadium ongeveer 15 kilometer van het strand, waardoor er manier gevonden moest worden om de glitz en glamour van de stad toch naar de camera's te brengen. De 'Yacht Club', een ordinaire botenvijver naast het circuit, werd gezien als de ideale oplossing.

Nepwater

In de officiële renders leek de organisatie daadwerkelijk een miniatuur versie van een baai neer te willen zetten, compleet met steigers en een bak water voor de jachten. Een poedelbadje waar met veel moeite een boel boten in gedumpt werden was al beschamend genoeg, maar uit nieuwe foto's blijkt dat zelfs dat niet haalbaar was.

De boten zijn op stellages geplaatst, want zelfs het water is kunstmatig. Met grote lappen folie wordt de indruk van water gegeven.

Kansen voor Gio

Voor het oog van de camera zal het er allemaal vast prima uitzien, maar de volledige synthetische jachthaven is toch wel een beetje tragisch. Een overwinning vieren met een frisse duik in het botenbad is er dus helaas niet bij. Meneer Horner en Ricciardo zijn dus gewaarschuwd.

Wel biedt de folie kansen voor minder bedeelde F1-mannen. Zo kan 'Italian Jesus' Antonio Giovinazzi zich eindelijk bewijzen door het eeuwenoude oude trucje uit te halen. Misschien levert het nog een stoeltje op naast C. Leclerc.

Het gesimuleerde water is vanaf vrijdag in HD te bekijken tijdens de eerste vrije trainingen voor de Miami Grand Prix.

Formule 1
  • Prospect 86 via YouTube