Corona: Tata Motors levert auto's af in plastic 'Safety Bubble'

Indiase autobouwer Tata Motors neemt geen enkel risico bij de verkoop van nieuwe wagens. Om hun klanten zo goed mogelijk te beschermen tegen het horrorvirus leveren ze hun auto's daarom in afgesloten plastic 'Safety Bubbles' af.

Corona: Tata Motors levert auto's af in plastic 'Safety Bubble'

In de geweldige tijd van nu worden er links en rechts steeds meer maatregelen genomen tegen het coronavirus. In de autowereld is dat natuurlijk niet anders. Bij het Indiase Tata Motors gaan ze echter nog een stapje verder dan mondkapjes, handen wassen en afstand houden.

Sanitised by Tata Motors

Onder de noemer Sanitised by Tata Motors biedt het moederbedrijf van Jaguar Land Rover de 'Safety Bubble' aan. Dit is in feite niets meer dan een grote, afgesloten plastic tent om de auto heen. Het idee erachter is dat de auto na aankoop zo min mogelijk in contact komt met de atmosfeer en de medewerkers van de Tata-dealer.

Hoe effectief het is om een auto voor die korte periode van de buitenwereld af te sluiten is niet duidelijk. Ook is het niet bekend of de tent überhaupt luchtdicht is, hoe vaak deze hergebruikt wordt en hoe vaak en grondig hij schoongemaakt wordt. Vooralsnog lijkt het dus vooral een geslaagde marketingstunt.

Nieuws
  • Tata Motors via Twitter