Lincoln presenteert blokhut op wielen met zen optie en game console

Lincoln heeft een gloednieuwe luxe SUV gepresenteerd. De nieuwe Navigator lijkt volgens het merk zelf vooral op een spa op wielen.

De nieuwe Lincoln Navigator

Aan de buitenkant is er niet veel bijzonders te merken aan de nieuwe Lincoln Navigator. Het is een groot bakbeest van een SUV, zoals we wel gewend zijn van het merk. De neus is ehm, laten we zeggen, “opvallend”. Maar dat is het ook wel.

Maar dat komt doordat luxe niet aan de buitenkant zit. Nee, daarvoor moeten we naar binnen. En Lincoln heeft zich bepaald niet ingehouden aan de binnenkant. Aan de voorkant zitten twee schermen: een simpel touchscreen om de standaard dingen mee te regelen, en een groot panorama scherm voor al het andere. Google, Apple en Android zijn standaard geladen op dit tweede scherm. En als de auto stilstaat, staat de volledige play store tot je beschikking. Inderdaad: dat betekent dat er films en games gedraaid kunnen worden op dit panoramascherm.

De binnenkant van de Lincoln Navigator. (Bron: Lincoln)

De Navigator heeft verder alles wat je van een luxe SUV verwacht: verwarmde stoelen, USB aansluiting (veertien stuks maar liefst!), cruise control, stoelen die naar achteren kunnen kantelen, airco. Het hele plaatje.

Maar dan komen we bij de “Lincoln Rejuvenate feature”. Dit is specifiek ontworpen om “ontspanning te bevorderen en stress te verminderen”. Dat wordt bijvoorbeeld gedaan door het licht en de temperatuur aan te passen zodat je beter kan ontspannen. In de interne computer zijn meditatie modules geladen met geluiden van dolfijnen of een waterval. De Navigator heeft zelfs speciale geurtjes in de auto zitten die specifiek zijn ontworpen om je het gevoel te geven dat je in een spa zit.

Of we in Nederland ook van deze auto kunnen genieten is nog maar de vraag. Historisch gezien wordt de Navigator niet in Nederland uitgebracht. Meestal worden dit soort auto’s aangepast voor de Europese markt door wat zuiniger en kleiner te worden. Maar in Amerika zal hij komend voorjaar al beschikbaar zijn. De prijs zal waarschijnlijk tegen de €100.000 aan zitten.

Algemeen
  • Lincoln