Voordeelpakket: 12 F1-auto's in één koop

Wil jij heel erg graag een V8 F1-bolide in je mancave zetten, maar kun je niet kiezen? Met deze unieke aankoop hoeft dat helemaal niet!

Voordeelpakket: 12 F1-auto's in één koop

De Formule 1-showcar is inmiddels een bekend concept. Je neemt een nietszeggend buizenframe, plakt daar wat glasvezel replicadelen op en je recreëert je favoriete livery met een set stickers. Dat geeft je het ideale item om de lokale kartbaan, simulator of je eigen mancave mee te verfraaien.

Zoals met alles is er echter een baas boven baas. Zo worden sommige originele F1-chassis simpelweg ontdaan van hun motor en versnellingsbak en in de lobby gezet. Het exemplaar dat bij GPCars4Sale aangeboden wordt is een nieuwe, zeer bijzondere tussenvariant.

Lapjeskat

Op het eerste gezicht lijken we te maken te hebben met een Ferrari F10, de bolide waarmee Fernando Alonso om de titel vocht veertien jaar geleden. Niets is echter minder waar. De scharlaken machine is namelijk een samenstelling van maar liefst twaalf verschillende modellen uit het V8-tijdperk. Volgens de aanbieder heeft de auto DNA van Williams, Renault, Force India, Sauber, Virgin én HRT.

We beginnen bij de voorvleugel. Deze komt van een door Fernando Alonso bestuurde Renault, maar zit vast aan de neus van een Force India. De hoofdsteun is van de Williams FW32 van Nico Hülkenberg, maar de stoel werd ooit bezet door Sauber's Nick Heidfeld. Mechanische delen zoals de ophanging, remmen, brake ducts en wielen komen weer van Williams.

Dummy

Zoals zoveel showcars beschikt de auto niet over een motor en versnellingsbak. In plaats daarvan is er een dummy V8 gemonteerd op basis van het blok van Cosworth.

Daaraan is echter wel een originele inlaat bevestigd. Het hele spul is vervolgens gemonteerd aan een buizenframe. De carbon tub met FIA 2010-sticker is dus helaas een nepper. In de cockpit vinden we bovendien een F1-replica stuur van simrace-specialisten Thrustmaster. Leeg gelaten Ferrari-logo's maken de creatieve machine af.

Hit bij de dames

GPCars4Sale wil niet loslaten hoeveel je zal moeten neertellen voor dit rollende F1-voordeelpakket. De prijs is zoals je mag verwachten op aanvraag. Gezien de mix van onderdelen en de beperkte bruikbaarheid van de replica zal de prijs waarschijnlijk niet exorbitant hoog zijn.

Pik jij deze prachtige lapjeskat op? Er is immers geen betere basis voor een toffe simulator. Als echte F1-nerd kun je bovendien alle originele onderdelen aan gaan wijzen. Dat maakt het vast een hit bij de dames.

Cargasm
  • GPCars4Sale