Nico Rosberg haalt excuses Toto Wolff onderuit: 'Hij vertelt Lewis niet de waarheid'

De wereldkampioen van 2016 trekt de uitspraken van zijn oude baas in twijfel. Volgens Rosberg doet Toto er alles aan om Lewis Hamilton de hand boven het hoofd te houden. De beschamende dertiende plek lag echter niet alleen aan de slechte Mercedes, maar ook en vooral aan Sir Lewis' prestaties.

Nico Rosberg haalt excuses Toto Wolff onderuit: 'Hij vertelt Lewis niet de waarheid'

De Grand Prix van Emilia Romagna pakte voor Lewis Hamilton uit als een farce. De zevenvoudig wereldkampioen kon tijdens het eerste Sprint-weekend van het seizoen in geen enkele sessie indruk maken en eindigde de Grand Prix uiteindelijk roemloos als dertiende.

Meteen na de race kreeg hij van teambaas Toto Wolff meteen een peptalk. De Oostenrijker verontschuldigde zich voor de 'onbestuurbare' Mercedes en verzekerde Lewis ervan dat het team hard zou werken om hem een waardige auto te geven. In de pers wees Toto bovendien naar de 'DRS-trein' als oorzaak voor Hamilton's onvermogen om in te halen op Imola.

Lewis ondersteunen

De mooie woorden van Wolff vielen bij oud-werknemer Nico Rosberg echter niet in de smaak. De Duitser prikt door de PR-praat heen en ziet dat Toto er alles aan doet om Hamilton buiten schot te houden. Lewis wijzen op zijn matige prestaties zou immers negatief kunnen uitpakken voor de werksfeer binnen het ploeterende team:

"Hier was Toto een mentaal spelletje aan het spelen wat heel slim is vanaf zijn kant. [Mercedes] neemt de schuld op zich en probeert Lewis mentaal te ondersteunen. Ze houden hem omhoog en zeggen dat het niet Lewis' schuld is, het ligt aan [Mercedes]."

Niet de waarheid

Rosberg zag in waarom deze aanpak de voorkeur heeft bij Mercedes. De vrede bewaren is immers belangrijker dan de waarheid te vertellen.

Toch kon Nico het niet laten om er even op te wijzen dat George Russell als nieuweling in het team wel goede prestaties neer kon zetten met dezelfde 'onbestuurbare' auto. Russell wist immers een vierde plek te verzilveren, ondanks een verkeerd afgestelde voorvleugel. Lewis had dus wel degelijk iets te maken met het dramatische weekend:

"Het is heel slim [van Toto], want het is niet helemaal de waarheid. Laten we niet vergeten dat Russell op P4 staat met diezelfde auto. Dus Lewis heeft zeker een grote rol gespeeld bij het zwakke resultaat dit weekend."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool, Mercedes-AMG Petronas F1 Team