Hamilton gelooft niet in Imola-updates: 'Het is helaas nog steeds dezelfde auto'

Volgens Lewis hoeven we niet teveel te verwachten van de updates voor Imola. Fundamenteel is de Mercedes W13 nog steeds een matige auto.

Hamilton gelooft niet in Imola-updates: 'Het is helaas nog steeds dezelfde auto'

Voor het eerst sinds 2013 kan Mercedes niet serieus meedoen om de titel. De radicale zeropod W13 bleek niet de revolutionaire machine te zijn waar in Brackley op werd gehoopt.

Mercedes is dit jaar het derde snelste team op de grid, maar heeft door de betrouwbaarheidsproblemen van Red Bull alsnog de tweede plek in het kampioenschap in handen. Desondanks is het pijnlijk duidelijk dat het team de problemen met de listige auto snel op moet lossen om die positie te behouden.

Problemen doorgronden

De Mercedes lijdt al drie races aan een chronisch gebrek aan topsnelheid en extreme porpoising. Toch koos het team ervoor om niets aan de wagen te veranderen. Het was volgens Toto Wolff eerst van belang om de problemen met de W13 te doorgronden voordat er kostbare updates doorgevoerd werden, zeker met de budget cap in het achterhoofd.

Imola-updates

Voor Imola zijn er echter eindelijk enkele tweaks toegepast op de Silberpfeilen. De controversiële spiegelsteunen/vleugelprofielen hebben een nieuwe vorm, de vloer heeft een nieuwe krul gekregen en zijn de onderste delen van de endplates (binnen de achterwielen) herzien.

De laatste twee veranderingen moeten ervoor gaan zorgen dat de diffuser beter gaat werken. Een derde turning vane vóór de luchtinlaten van de sidepods moet de koelingsproblemen op gaan lossen die in Australië de kop opstaken.

Geen groot verschil

Volgens gedoodverfde teamleider en potentiële voetbalclubeigenaar Sir Lewis Hamilton zullen de kleine veranderingen echter weinig uithalen. Aan het concept van de W13 is immers niet gesleuteld, waardoor dezelfde problemen naar voren zullen blijven komen. Toch houdt hij hoop dat er een wonder gebeurt:

"Elke keer als ik in de auto stap hoop ik dat het beter zal voelen. Uiteindelijk is het fundamenteel nog dezelfde auto. Ik weet dat iedereen in de fabriek tijdens Pasen hard heeft gewerkt om zelfs de kleinste verbeteringen door te voeren op de auto. We hebben niets dat wereldschokkend is en ons resultaat zal verbeteren maar ik hoop dat we iets naar voren zullen komen."

Er is nog tijd

Hamilton houdt bovendien hoop dat zijn team de komende tijd met echte oplossingen zal komen. Het seizoen is immers nog 20 races lang:

"Er is nog een lange weg te gaan. Je hebt in voorgaande jaren gezien hoeveel er gebeurt tijdens een seizoen. Nog steeds zoveel races te gaan, er is nog steeds tijd voor ons om dit om te keren, er is nog steeds tijd voor ons om deze auto te fixen en het volledige potentieel eruit te halen. Ik weet dat het hele team volgas werkt om dat te bereiken."

Formule 1
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team, Uncredited