Max Verstappen over Melbourne: 'Het was gewoon een verschrikkelijke race'

Na een teleurstellende uitvalbeurt had Verstappen geen goed woord over voor zijn race. Zelfs voordat zijn power unit plofte had hij er al geen vertrouwen meer in. De snelheid en het bandenmanagement van Ferrari baren Verstappen grote zorgen.

Max Verstappen over Melbourne: 'Het was gewoon een verschrikkelijke race'

Voor de tweede keer in drie races kwam Max Verstappen in Australië niet aan de finish. Na 39 van de 58 ronden kwam zijn rokende Red Bull tot stilstand in bocht 2. De rook sloeg uiteindelijk zelfs om tot vuur, waardoor Max de hulp in moest roepen van de marshals.

De mechanische misser zorgde ervoor dat de Nederlander een zekere tweede plek uit zijn vingers zag glippen, tot vreugd van Ferrari en Charles Leclerc. De Monegask heeft na drie races een voorsprong van maar liefst 46 punten op zijn rivaal. Verstappen ligt inmiddels slechts zesde in het kampioenschap, drie punten achter Lewis Hamilton.

Verschrikkelijke race

Tijdens de interviews na de race liet Verstappen echter bijzonder weinig te merken van de teleurstelling en frustratie die hij tijdens de race voelde. Tegenover de microfoon van F1's Lawrence Barretto reageerde hij zelfs vrij laconiek. Barretto's suggestie dat de uitvaller Verstappen beroofd had van het finishen van een 'veelbelovende race' werd door Max meteen van tafel geveegd:

"Om eerlijk te zijn beloofde de race mij absoluut niets. Want het was gewoon een verschrikkelijke race. We hadden gewoon geen snelheid. Ik kon niet pushen, want de banden gingen eraan. Dus we moeten begrijpen waarom dat zo is, want elke keer dat ik Charles probeerde te volgen - er was gewoon geen manier om het bij te houden zonder mijn banden te vernielen."

First you must finish

Verstappen gaf toe zijn kansen voor het kampioenschap somber in te zien. Leclerc was op Albert Park simpelweg niet bij te houden, waardoor Max al genoegen genomen had met een tweede plek op grote afstand. De onbetrouwbaarheid van zijn Red Bull zorgde er echter voor dat hij ook die punten op zijn buik kon schrijven:

"In de tweede stint was ik gewoon mijn pace aan het managen ten opzichte van de jongens achter me. Het zag er eigenlijk uit als een makkelijke P2. Maar...je moet finishen om die tweede plek te pakken, zelfs op een slechte dag. Maar dat doen we niet en dat is natuurlijk extreem frustrerend."

Voorlopig ziet Max geen manier om het tij te keren, aangezien de RB18 zowel snelheid als betrouwbaarheid mist:

"Het doet enorm veel pijn. We liggen al zo ver achter in het kampioenschap. Vanaf nu moeten we natuurlijk sneller zijn [dan Ferrari] - dat zijn we niet - en we moeten een probleemloze auto hebben. Die hebben we ook niet. Dus het wordt een flinke klus."

Over twee weken mag Verstappen het weer proberen op het circuit van Imola.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool