Verstappen: 'Drive To Survive is net de Kardashians'

In een persconferentie voorafgaand aan de eerste vrije training heeft Max Verstappen de Netflix serie nogmaals afgekraakt. DTS is volgens de regerend wereldkampioen niets meer dan de F1-versie van de beroemde realityshow Keeping Up With The Kardashians.

Verstappen: 'Drive To Survive is net de Kardashians'

Het vierde seizoen van de populaire Netflix serie Drive To Survive heeft voor de nodige opschudding gezorgd. Meer dan ooit richt de show zich op gemaakte rivaliteiten en negeert het de realiteit.

Resultaten, uitspraken en radioberichten worden vakkundig omgebogen om de verhaallijn van de producers te volgen. Het overbodige drama is zelfs zo erg geworden dat F1 CEO Stefano Domenicali is gaan opletten. De Italiaan wil in gesprek met Netflix om de kwaliteit te verbeteren en Max Verstappen bij de serie te betrekken. De Nederlander weigert namelijk mee te werken met DTS.

"Keeping up with the F1 World"

Bij de persconferentie voor de eerste vrije training werd Verstappen opnieuw gevraagd naar zijn mening over de Netflix-show. Verstappen gaf aan maar al te graag in gesprek te gaan met Domenicali om zijn ergernissen uit te leggen, maar kon het tegelijkertijd niet laten om opnieuw openbaar van leer te gaan tegen de serie:

"Drive To Survive is meer zoiets als ‘Keeping up with the Formula 1 World’. Ik heb een paar afleveringen gekeken en ik was verrast, want ik kwam erachter dat ik erin praat. Dat is waarschijnlijk materiaal van 2018 ofzo, iets dat ze opgepikt hebben en opnieuw gebruikt hebben - over vechten en wat ik graag doe. Maar dat is natuurlijk al niet correct. Ik kon horen dat mijn stem iets anders was."

Geheime opnames

Na het kijken van de serie vermoedt Verstappen bovendien dat Netflix - zonder zijn medewerking of toestemming - alsnog interviews opgenomen heeft tijdens 2021. Sommige clips herkende hij van gesprekken gedurende dat seizoen, waarbij de Netflix crew met grote boom mics rondliepen:

"Ik realiseerde me ook dat ik vaak dingen aan het zeggen was en [Netflix] dan rondliep met zo'n boom mic en ze pikten een hoop op. Dus daar moet ik al voorzichtiger mee gaan zijn. Het is gewoon niet mijn ding. En dan proberen ze natuurlijk momenten te pakken - gedurende het hele seizoen - en ze ombuigen op een bepaalde manier."

Lando de lul

De zorgen om zijn eigen representatie in DTS vielen voor Max echter in het niet bij de manier waarop Netflix Lando Norris en Daniel Ricciardo profileerde. Volgens Verstappen deed de streamingsdienst er alles aan om Lando als een enorme lul neer te zetten:

"Wat ik niet kon waarderen, en het gaat niet eens om mij, het ging om Lando en Daniel, die ik geweldige gasten vind. Ze zijn erg aardig, op de eerste plaats. En [de serie] liet het lijken alsof Lando een lul was, wat hij helemaal niet is. En nogmaals, ik ken Lando en ik denk dat veel mensen Lando kennen als een grappige jongen, geweldige jongen - hij heeft een geweldig karakter. En als je echt naar die aflevering kijkt, dan denk je echt van 'wie is deze gast, wat gebeurt er in hemelsnaam?'"

Voorgoed verpest

Het verkeerd profileren van Norris is volgens Verstappen gevaarlijk, omdat nieuwe fans moeilijk de werkelijkheid kunnen zien. Zonder context van eerdere seizoenen kan het imago van Lando in de ogen van die fans voorgoed verpest worden. Hetzelfde gebeurde volgens Max na zijn deelname in 2018. De fouten die Netflix toen maakte heeft het voor de Nederlander voorgoed verpest:

"[Mensen die] nieuw zijn bij de sport en die nooit een racewagen of F1-wagen in het algemeen gezien hebben, die hebben een hekel aan [Lando]. En waarom zou dat moeten zijn? Hij is een geweldige gast en je krijgt gewoon meteen een verkeerd beeld van een persoon. En dat is precies wat ik denk dat er met mij gebeurde in het begin."

"Ik ben iemand waarbij, als je het vanaf het begin verpest, je het niet goedmaakt. Dat was het, je hebt het verpest. Dus dat is mijn standpunt en dat is hoe ik er mee door zal gaan."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool