Drive To Survive S4 trailer is weer heerlijk nep

Het vierde seizoen van de Netflix docudramaserie belooft de meest sensationele tot nu toe te zijn. Helaas is de crew de oude trucjes om kunstmatige spanning te creeren niet verleerd.

Drive To Survive S4 trailer is weer heerlijk nep

Sinds 2017 heeft Netflix' Drive To Survive sterk bijgedragen aan het laagdrempeliger maken van de Formule 1. De gemiddelde fan is sinds het debuteren van de serie een stuk jonger dan voorheen. De manier waarop dit bereikt is laat echter te wensen over.

Vanwege de normaal gesproken relatief saaie en droge wereld van de F1, zeker in de door Mercedes gedomineerde jaren, moest de crew vaak spanning en sensatie creëren vanuit het niets. Door creatief knip en plakwerk en het hergebruiken van oude radioberichten werden er zo komisch inaccurate situaties gefabriceerd.

Nodeloze trucs

Het razend spannende en controversiële seizoen van 2021 heeft al die trucjes helemaal niet nodig, maar uit de trailer kunnen we helaas opmaken dat Netflix de oude gewoontes niet zomaar los kan laten.

Al na 18 seconden werkt de trailer bij ons op de lachspieren door een V8-geluid toe te voegen aan een flyby van Hamilton's Mercedes. Een paar seconden later krijgt de Red Bull van Verstappen dezelfde behandeling.

'Mad' Max

Die eerste impressie doet ons vrezen voor het ergste. De in het echte leven al bijzonder intense rivaliteit tussen Max Verstappen en Sir Lewis Hamilton krijgt waarschijnlijk een extreme Hollywood makeover.

Aangezien Verstappen niets te maken wil hebben met de overdreven dramatische serie kunnen we wel gaan gokken naar de kant die DTS zal gaan kiezen.

Op 11 maart zal het vierde seizoen van de serie beschikbaar zijn op Netflix.

Formule 1
  • AlboF1, Netflix