VIDEO: Mercedes F1 W03 V8 speelt kerstliedje

De derde auto van het meest succesvolle team aller tijden geeft alvast een voorzetje op de kerstvreugde.

VIDEO: Mercedes F1 W03 V8 speelt kerstliedje

De huidige turbo hybride Power Units zijn veel dingen, maar echt melodieus worden de gedempte zescilindertjes nooit. De V6 bromtollen een liedje laten zingen is dus eigenlijk niet te doen. Mercedes moest daarom even flink terug in de tijd om een unieke versie van We Wish You A Merry Christmas mogelijk te maken.

De F1 W03 uit 2012 werd gekozen om het optreden te verzorgen. De ruwweg 750 pk sterke natuurlijk ademende 2,4 liter V8 is immers veel beter geschikt voor dit soort kunstjes. De auto werd iets gedempt door het afvoersysteem in de fabriek, maar het resultaat is nog steeds indrukwekkend.

Eerste winnaar

Zoals je uit de benaming kunt afleiden is de W03 de derde wagen die het team uit Brackley geproduceerd heeft sinds de overname van Brawn in 2009. De wagen werd in 2012 bestuurd door Nico Rosberg en Michael Schumacher. Rosberg scoorde in China de allereerste van inmiddels 124 overwinningen. Buiten een podium in Monaco om was zijn jaar echter nogal matig. Schumacher had het nog zwaarder, maar pakte in Valencia zijn allerlaatste podium met een derde plek.

De W03 legde de basis voor een veel sterkere campagne in 2013, waar Mercedes met Rosberg en nieuwkomer Lewis Hamilton tweede werd in het constructeurskampioenschap, op gepaste afstand achter het almachtige Red Bull. Het jaar daarop zou alles veranderen.

Cargasm
  • Mercedes-Benz