Mick Schumacher draagt op Spa eerbetoon aan debuut Michael 

Dertig jaar na de start van de carriere van zijn vader is Mick Schumacher voor het eerst op Spa als F1-coureur. Met een replica van de helm die zijn vader droeg bij Jordan en Benetton eert Mick de carriere van zijn vader.

Mick Schumacher draagt op Spa eerbetoon aan debuut Michael 

Woensdag was het precies dertig jaar geleden dat Michael Schumacher op het circuit van Spa Francorchamps tot stilstand kwam in zijn Jordan 191. Door onervarenheid met F1-machinerie had hij zijn koppeling opgebrand bij de start. Het maakt echter weinig uit, want zijn sensationele start vanaf een zevende plek had al voldoende indruk gemaakt op de paddock.

Zonder enige kennis van F1 of zelfs het circuit had Schumacher zijn ervaren teamgenoot Andrea de Cesaris het nakijken gegeven. De Italiaan kwalificeerde zich als elfde. Bij de volgende race op Monza zat Michael opeens in een veel snellere Benetton: door slim juridisch gemanoeuvreer had manager Willi Weber hem uit Jordan kunnen trekken. De rest is geschiedenis.

Geweldige plek

Zeven titels, 91 overwinningen, 155 podiums, 68 pole positions en 77 snelste ronden later staat Schumacher junior klaar om het stokje over te nemen op Spa Francorchamps. De 22-jarige rookie heeft afgezien van het verleden van zijn vader goede herinneringen aan het circuit:

"Niet alleen vanwege de geschiedenis van mijn pa, maar ook omdat ik hier een paar goede races heb gehad. Mijn eerste pole position en overwinning in de Formule 3 kwam hier in 2018, wat toen een reeks van meerdere overwinningen werd. Dus ja, het is een circuit waar ik veel van geniet. Ik geniet ervan om hier terug te komen. Het is dichtbij huis. Er komen hier een hoop fans en mensen die me al meerdere jaren steunen, dus het is een geweldige plek."

Mick in de Jordan 191 waar het allemaal mee begon.

Retro-helm

Mick draagt dit weekend een helm met hetzelfde kleurenschema als die van zijn vader dertig jaar geleden. Op de flanken zijn de kleuren van de Duitse vlag afgebeeld. Op de top vinden we een blauw vlak met witter sterren erin. Een in retro-lettertype weergegeven 'M.Schumacher' maakt de helm af.

Derde eerbetoon

Schumacher is niet de enige met een special helm. Yuki Tsunoda draagt dit weekend een eerbetoon aan de in 2019 verongelukte F2-coureur Anthoine Hubert. Max Verstappen's speciaaltje heeft een lichtere toon: zijn oranje helm is bedoeld om de toon te zetten voor zijn twee thuisraces in België en Nederland.

Formule 1
  • Haas F1 Team