Lando Norris en Valentino Rossi willen samen gaan racen

De MotoGP-meester stapt volgend jaar over naar vier wielen. Als één van zijn grootste fans helpt Norris hem maar al te graag aan een stoeltje.

Lando Norris en Valentino Rossi willen samen gaan racen

Begin augustus werd duidelijk dat Valentino Rossi na meer dan 21 jaar aan de top van de motorsport zijn leren overalls aan de wilgen hangt. De inmiddels 42-jarige Italiaanse grootmeester vindt dat zijn tijd op twee wielen erop zit en voegt er daarom vanaf volgend jaar twee aan toe.

Na meerdere F1-tests, rallies en sporadische GT-races stapt Valentino in 2022 fulltime over op de autosport. Een concrete invulling van dat plan is er echter nog niet. Buiten de Gulf 12 Hours op Dubai Autodrome om is de agenda van The Doctor nog volledig leeg.

Valentino Rossi en Lewis Hamilton, Valencia 2019.

Hulp van Norris

Als het aan McLaren F1-rijder Lando Norris ligt komt daar binnenkort echter verandering in. De 21-jarige Brit is al van kinds af aan een enorme fan van Rossi: het ontwerp van zijn groen/blauwe helm is op dat van de Italiaan geïnspireerd. Na een ontmoeting tijdens de Britse MotoGP race in 2019 begonnen de twee zelfs contact te houden.

Samen racen

In het persmomentje voorafgaan aan de Grand Prix van Sao Paulo stond Norris stil bij het feit dat Rossi dit weekend zijn laatste MotoGP race zal rijden in Valencia. Daarbij onthulde hij dat hij zijn held een steunberichtje gestuurd had, maar ook dat hij en Valentino plannen aan het maken zijn voor een gezamenlijke GT-race:

"Hij stuurde me gisteravond een berichtje, omdat hij de laatste race van zijn carriere ingaat. Het was een reactie op een bericht dat ik hem stuurde voorafgaand aan zijn laatste weekend. Een sentimenteel bericht waarin ik zei dat ik hem in de MotoGP zal missen en felicitaties voor alles wat hij tot nu toe bereikt heeft."

"We praten af en toe. We willen nog steeds proberen om samen iets te doen, ergens samen rijden. Hij doet wat GT-races enzo, en hij doet de Abu Dhabi 12 of zoiets, 12 uur van Dubai, dus hij houdt nog steeds van racen. Het is niet alleen motoren waar hij van houdt, hij houdt ook van autoracen. Misschien heeft hij wat meer tijd om bij F1-races te komen. Hopelijk kunnen we het plan dan maken."

Rossi's Ferrari 488 GT3, Dubai 12H 2020.

Zak Brown

Als prominent lid van de McLaren-familie heeft Lando de perfecte middelen om zijn plannen te realiseren. McLaren CEO, racefanaat en absolute topgozer Zak Brown houdt er namelijk nog een tweede autosport-imperium op na in de vorm van United Autosports. Onder de vlag van dat team zouden Norris en Rossi eenvoudig de GT-racerij kunnen vallen. Uiteraard zullen de mannen dan plaatsnemen achter het stuur van een verse McLaren 720S GT3.

The Kid and The Doctor?

Naast de race in Dubai zou het duo met die combinatie legendarische evenementen als de 24 uur van Spa Francorchamps, de 24 uur van de Nürburgring en de 12 uur van Bathurst aan kunnen doen. Met een regelwijziging in het vooruitzicht is zelf Le Mans in de toekomst een optie. Het zou wel eens het begin kunnen zijn van een bijzondere relatie tussen de twee racers. Norris moet alleen nog even een goede bijnaam zien te scoren.

Formule 1
  • Lando Norris, McLaren Racing, Mercedes-AMG Petronas F1 Team, Ferrari
  • Lando Norris