Held: Zak Brown neemt tattoo die voor Cyril Abiteboul bestemd was

Zak Brown laat zien hoe een echte kerel zijn weddenschappen in ere houdt. Kijk je mee, Cyril?

Held: Zak Brown neemt tattoo die voor Cyril Abiteboul bestemd was

Het is inmiddels een legende geworden: de weddenschap tussen Daniel Ricciardo en Renault Sport F1-baas Cyril Abiteboul in 2020. Wanneer de Australiër Renault een podium zou geven, zou de Fransman een tattoo laten zetten. DannyRic mocht het ontwerp bepalen, maar de grootte en locatie kwam voor de rekening van Cyril.

Ondanks een matige auto werden het er niet één, maar twee podiums op de Nürburging en Imola. Aan het einde van het seizoen verdwenen zowel Renault als Abiteboul en verkaste Ricciardo naar McLaren. Cyril aan de weddenschap houden werd daarmee een stuk moeilijker voor Daniel. Nog altijd is de belofte van de altijd zo trotse Fransoos niet ingelost, al hebben we hem wel vaker holle uitspraken zien doen.

Echte kerel

Na zijn aantreden bij McLaren sloot Ricciardo opnieuw een weddenschap met racegekke McLaren CEO en verzamelaar Zak Brown. De voorwaarden waren vergelijkbaar, maar de inzet was heel anders. Daniel beloofde wederom een podium, maar vroeg daar geen tattoo, maar een ritje in Zak's originele Dale Earnhardt Chevrolet Monte Carlo NASCAR voor terug.

Met een overwinning op Monza vervulde hij zijn belofte dubbel en dwars. Aangezien Brown wel een echte kerel is werd de schuld ingelost: op COTA mocht The Honeybadger zich gaan uitleven met de brute V8 stock car.

Verder dan de deal

Met zijn overwinning deed Daniel echter meer dan alleen zijn weddenschap winnen: hij eindigde voor McLaren een droogte van maar liefst negen jaar na de overwinning van Jenson Button in Brazilië. Als blijk van waardering ging Zak nog veel verder dan de originele deal. Ondanks een doodsangst voor naalden heeft hij zich toch laten verleiden om zelf de verloren tattoo te laten zetten.

Monza vereeuwigd

De vorm en locatie van de tattoo werden echter niet door Ricciardo bepaald, aangezien het geen onderdeel was van de weddenschap. Het laat zich dus raden wat Zak op zijn bovenarm heeft laten kalken: een simpele uitlijn van het circuit van Monza met de (Amerikaanse) notitie van de datum.

Kijk, zo doe je dat dus Cyril! We wachten met smart tot de voormalige Renault-bobo van zich laat horen, maar iets zegt ons dat de beste man nooit bij een naald in de buurt zal komen.

Formule 1
  • Formula 1, Renault Sport F1