Cyril Abiteboul: volgend jaar hebben we een goede motor, echt waar

Renault kon het afgelopen Formule 1-seizoen eigenlijk geen probleemloze motor afleveren. Iets wat toekomstig Renaultrijder Daniel Ricciardo kan beamen, maar toch denkt Renault-baas Cyril Abiteboul dat het volgend jaar wel gaat lukken.

Door het gebrek aan kwaliteit bij de Renaultmotor kon Red Bull de twee grootste concurrenten, Ferrari en Mercedes, niet bijbenen als het aankwam op ruwe kracht. Max Verstappen en Daniel Ricciardo kwamen daarvoor steevast tussen de twintig en dertig pk te kort (in de kwalificaties zelfs 55 pk). Tenminste, dat schat de altijd hard werkende Fransman Cyril Abiteboul. Maar daar komt volgend jaar verandering. Echt waar, u kunt hem op zijn woord geloven

Volgens de teambaas, die we toch verdacht vaak in een gele outfit zien, gaat Renault nu alles op alles zetten om de motor net zo goed te krijgen als die van de topteams. Volgens Abiteboul is het chassis van de eigen bolide al goed genoeg om vooraan te kunnen rijden en moet er nu keihard aan gewerkt worden zodat ze op motorisch gebied ook mee kunnen komen. Hij ziet dan ook geen enkele reden om te denken dat het gat tussen hen en twee topteams niet gedicht kan worden.

Volgend jaar rijdt Red Bull niet meer motoren van Franse makelij, maar heeft het een Honda-krachtbron. En hoewel de Rode Stieren hun enthousiasme over de nieuwe aandrijving niet onder stoelen of banken steken, gelooft Cyril er helemaal niets van: "Laten we afwachten wat er gebeurt bij Red Bull en Honda. Red Bull krijgt er geen genoeg van om te vertellen hoe goed Honda is vergeleken met ons. Mag ik dan even opmerken dat Toro Rosso nog steeds achter ons staat?"

Daarbij denkt hij ook dat Red Bull Renault tot het laatste moment dwars wil liggen. Hij geeft als voorbeeld dat toekomstig Renault-coureur Daniel Ricciardo niet in een Renault mocht testen: "Het heeft zeker een reden waarom Red Bull Ricciardo niet toeliet onze auto in Abu Dhabi te testen. Ze willen waarschijnlijk niet dat hij ons al vroeg goede tips geeft in welke richting we de auto kunnen verbeteren. Maar als Red Bull ons in de weg ligt, toont het me dat we de goede kant opgaan."