Renault: volgend jaar verliezen we van de grote drie

Renault-baas Cyril Abiteboul blijft positief over de kansen van zijn team tegenover Red Bull, Mercedes en Ferrari volgend jaar, maar niet al zijn collega's delen dit sentiment. Hoofdtechneut Marcin Budkowski tempert de verwachtingen

Nu Daniel Ricciardo zijn opwachting maakt bij het team van Renault, lijkt het erop dat de Fransozen alles op alles zetten om een potentieel winnende auto voor de coureur neer te zetten. Als we de grote baas mogen geloven, zijn ze volgend jaar sowieso sneller dan die vervelende Max Verstappen in zijn Red Bull Racing-bolide. Maar zijn technische collega Marcin Budkowski denkt daar anders over. Volgens hem gaan ze die 1,5 seconde per ronde achterstand op de grote drie echt niet ineens inhalen.

Relatieve nieuwkomer Lebowski Budkowski werkt pas sinds dit jaar bij het team (er zat een gat tussen zijn controversiële overstap van de FIA naar Renault en zijn officiële aanstelling), maar is blijkbaar als enige realistisch over de doelen die Renault zichzelf moet stellen. Volgens hem is het al een hele prestatie als ze het voor elkaar krijgen het gat tussen de topteams en henzelf te dichten, laat staan dat ze hen kunnen inhalen. Hij geeft toe dat ze simpelweg de mankracht en stabiliteit van de concurrentie missen om zoiets waar te maken.

De eerste kans die Renault heeft om weer aan de top te komen, komt met de aanpassing van de regels in 2021. De techneut ziet dat moment als een frisse start. Voor nu denkt hij dat het team zich moet richten op zich onderscheiden van het middenveld en het dichterbij de grote jongens komen. Daarvoor moet Renault zich niet alleen op het motorblok, maar ook op het chassis van de auto focussen, want ze lopen op beide vlakken flink achter.