Max Verstappen: 'Ik mag niet MotoGP rijden zoals Lewis Hamilton

Lewis Hamilton ruilde vorige week van vervoersmiddel met Valentino Rossi. De twee recordwereldkampioenen gingen samen het circuit op met motor en auto. De kans dat we Max Verstappen binnenkort zoiets zien doen is niet groot: de Nederlander mag niet.

Jorge Lorenzo

Max Verstappen kijkt met vertrouwen naar 2020. Gisteren was hij te gast bij het Oostenrijkse Servus TV, dat vanuit Red Bulls Hangar 7 in Salzburg een kerstuitzending maakte. De Nederlander sprak daar samen met Helmut Marko over het jaar bij Red Bull Racing.

Dat Lewis Hamilton vorige week op de MotoGP-machine van Valentino Rossi mocht rijden zal niet alleen Rossi-fan Lando Norris jaloers gemaakt hebben. Ook Max Verstappen moet met lede ogen hebben gezien dat zijn concurrent op twee wielen het circuit op ging. Verstappen heeft contractueel vastgelegd gekregen dat hij niet zulke gevaarlijke dingen mag doen.

Hoewel Red Bull bekend staat om de bloedstollende stunts van zijn atleten, is het ook een verstandig bedrijf. Hun echt heel dure assets, zoals Max Verstappen, moeten een beetje oppassen. Toen de presentator van Servus TV gisteren in de uitzending vroeg of Max Verstappen zich kon voorstellen dat hij ook een op een MotoGP-fiets zou stappen antwoordde hij: "Ik mag zo'n motorfiets helaas niet testen..." Hij grijnsde daarbij wel veelbetekenend naar Jorge Lorenzo die ook in de zaal zat. Wellicht dat de vijfvoudig wereldkampioen nog wat voor Verstappen kan betekenen.