Valentino Rossi en Lewis Hamilton wisselen voertuig

Eindelijk was het maandag zo ver! De langverwachte swap tussen de tweewieler van de Valentino Rossi en de vierwieler van Lewis Hamilton. De twee superkampioenen ruilden hun Mercedes en Yamaha met elkaar voor een uitgebreide PR-stunt en natuurlijk veel lol. Beelden na de klik.

Lewis en Valentino

Vorig jaar mocht Lewis Hamilton al eens plaatsnemen op de Superbike van Michael van der Mark. Dat smaakte naar meer: Lewis wilde nu de MotoGP Yamaha van GOAT the Doctor alias Valentino Rossi. De Italiaan mocht in ruil daarvoor plaatsnemen in de Mercedes van Hamilton.

Daarmee komt Valentino in een exclusief rijtje dat zowel heeft gereden in een Ferrari F1-wagen, als in de Mercedes F1-bolide. Rossi reed enkele jaren geleden verschillende tests met de rode racemonsters en overwoog naar verluidt zelfs een overstap. Zo ver kwam het niet, maar wellicht is een overstap van Hamilton naar de MotoGP wel aan de orde? Ook dat lijkt wat vergezocht. Met het absolute record van Michael Schumacher binnen handbereik, zal Hamilton nog wel even in de Formule 1 blijven rijden.

Ongetwijfeld zal Rossi-fan Lando Norris nu echt stikjaloers zijn op collega Hamilton. Hoe dan ook, maandag had het duo (met 15 wereldtitels) veel lol op de baan en het leverde mooie beelden op.