Hype. Lewis Hamilton en Valentino Rossi wisselen ride

Met zijn zesde wereldtitel in de pocket zijn alle dromen van Lewis Hamilton nog steeds niet uitgekomen, maar het komt verdraaid dichtbij. In december, als het seizoen echt is afgelopen, wisselt hij met MotoGP-legende Valentino Rossi van voertuig.

Lewis Hamilton

"Just being on track at the same time as Valentino is going to be very surreal, and a real honour," we kunnen gerust stellen dat Lewis Hamilton nogal uitkijkt naar begin december. Dan krijgt hij op het circuit van Valencia eindelijk de mogelijkheid om op een MotoGP-fiets te rijden. Tegelijkertijd stapt The Doctor in de Mercedes Formule 1-wagen van Hamilton.

De pk-wissel is een ideetje van energiedrank Monster, die de teams van beide sporters sponsort. Hamilton, nog steeds opgewonden: "He’s such an icon in the sport, and he’s done so much. It’ll be cool to see him in my car as well."

Over het rijden op een MotoGP-motor: "I’ve been riding bikes for the last couple of years. I’ve only done three days on them on the track, but they have been incredible, and I’m always watching MotoGP." Om zich voor te bereiden op de ervaring reed Lewis vorig jaar al eens op een World SuperBike en hij gaat in de aanloop naar het event in december ook een aantal dagen in de leer bij een van de teams. De kans is groot dat hij dan weer bij Michael van der Mark in de leer gaat.

Het moet Hamilton klaarstomen voor het echte werk op de MotoGP-brommer van Valentino Rossi. De Italiaan stapt vervolgens voor het eerst in de Mercedes van Hamilton. Rossi reed al een aantal keer in een van de Ferrari-F1-machines, en werd zelfs enkele jaren geleden nog in verband gebracht met een overstap naar de Scuderia. Dat ging niet door, en aangezien hij net zo oud is als Kimi Raikkonen zit een overstap er tegenwoordig niet meer in. Het wordt dus mooi om dit duo in een eenmalige combinatie op de baan in Valencia te zien.