Lewis Hamilton: dit was mijn beste seizoen ooit

Lewis Hamilton, die in Austin zijn zesde Formule 1-wereldtitel in de wacht sleepte, kwalificeert het seizoen 2019 als zijn sterkste ooit. Hij spreekt van een constante opwaartse beweging tijdens het seizoen.

Still I rise

De kersverse wereldkampioen geeft aan dat hij het huidige seizoen heeft geprobeerd te starten, zoals hij in 2018 eindigde (hij won in Brazilië en Abu Dhabi). Met zes overwinningen en twee tweede plaatsen in de eerste acht races is dit aardig gelukt, lijkt ons. 

Ongeëvenaarde race pace

De Mercedes-rijder was dit jaar vooral tijdens de races op zondag ongenaakbaar. Hij kwalificeerde 'slechts' vier keer als eerste (in Australië, Monaco, Frankrijk en Duitsland), maar ondanks dit gebrek aan poles (vanaf 2015 haalde hij er elk jaar minstens 11) haalde hij wel veel overwinningen binnen. Het helpt dat hij - afgezien van Austin - altijd op de eerste twee rijen stond.

Hamilton kan dit jaar nog een aantal records breken: het grootste aantal punten in een seizoen en het aantal overwinningen in een seizoen. Met 381 punten is hij nog 27 punten verwijderd van zijn record van 408 punten, dat hij vorig seizoen zette. Om het laatste record te breken moet Lewis zowel in Brazilië als in Abu Dhabi winnen: hij staat nu op 10 overwinningen, zijn record is 11 stuks.

Lewis stond dit seizoen slechts drie keer niet op het podium, evenals in seizoen 2018 overigens. In zijn huidige vorm, gecombineerd met de dominantie van Mercedes, is het de vraag wie hem in 2020 van zijn zevende wereldtitel (in 14 seizoenen) kan houden.