'Lewis Hamilton geïnteresseerd in overname Chelsea F.C.'

De zevenvoudig wereldkampioen wordt gelinkt aan een consortium dat de overname van de beroemde Engelse voetbalclub voorbereidt. Samen met tennis ster Serena Williams zou Sir Lewis ongeveer 10 miljoen pond gaan investeren.

'Lewis Hamilton geïnteresseerd in overnam Chelsea FC'

Na jarenlange dominantie rijdt Sir Lewis Hamilton in de Formule 1 tegenwoordig mee om dagsuccessen. Dat geeft hem kennelijk de tijd om zijn aandacht in andere grote sporten te steken. Volgens Sky News is de Mercedes-coureur namelijk betrokken bij een plan om Premier League voetbalclub Chelsea F.C. over te nemen.

Sir Martin & Serena

Sir Lewis zou al weken in gesprek zijn met het consortium van Sir Martin Broughton, voormalig voorzitter van Liverpool F.C. en British Airways. Bij deze gesprekken werd hij vergezeld door 23-voudig Grand Slam winnares Serena Williams. Beide prominente sporters zouden een bedrag van ongeveer 10 miljoen pond (€11.9 miljoen) toegezegd te hebben.

Sancties

Chelsea is al sinds 2003 in handen van de Russische oligarch en Putin-vertrouweling Roman Abramovich. Vanwege de sancties tegen prominente Russen als gevolg van de invasie van Oekraïne is de situatie echter onhoudbaar geworden. Om een inbeslagname van zijn club te voorkomen heeft Abramovich Chelsea te koop gezet.

Hamilton heeft nog niet gereageerd op de geruchten. Zodra het GP-weekend in Imola van start gaat zal hij er echter ongetwijfeld naar gevraagd worden. Het is wachten op het eerste moment in het persvierkantje.

Formule 1
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team, iStock, Red Bull Content Pool, Brunopress